banner26

'Ülkedeki tarım alanları süratle azaldı'

UBP Milletvekili Dursun Oğuz, tarımın önemine işaret ederek, son yıllarda çiftçiliğin tanımının değiştiğini, insanların tarımı ikici iş olarak yapmaya başladığını söyledi. Üretim, üretici ve hayvancılığın ülkede olması gerektiğine işaret eden Oğuz, Toprak Koruma Yasası ve Tarım Master Planı güncellemesinin hala yapılmadığını kaydetti.

Güncel 27.11.2018, 13:38 27.11.2018, 13:38
29
'Ülkedeki tarım alanları süratle azaldı'
banner32

UBP Milletvekili Dursun Oğuz, tarımın önemine işaret ederek, son yıllarda çiftçiliğin tanımının değiştiğini, insanların tarımı ikici iş olarak yapmaya başladığını söyledi.

Üretim, üretici ve hayvancılığın ülkede olması gerektiğine işaret eden Oğuz, Toprak Koruma Yasası ve Tarım Master Planı güncellemesinin hala yapılmadığını kaydetti.

Ülkedeki tarım alanlarının süratle azaldığını belirten Oğuz, kaynakların verimli kullanılmasının önemine işaret etti.

Bu konuların İçişleri Bakanlığı ile konuşulup konuşulmadığını soran Oğuz, narenciye konusunda yapılanlar hakkında bilgi istedi.

Cypruvex’in fiyat açıklayıp açıklamayacağını soran Oğuz, Cypruvex’in fiyat açıklamasının önemine vurgu yaptı.

Küçükbaş hayvancılara ödenecek teşvikin ikinci ödemesinin ne zaman verileceğini soran Dursun Oğuz, ülkede hayvan satışlarında neden kiloya geçilmediğini öğrenmek istediğini kaydetti.

Bakanlığın bütçesinde açığın fazla olduğunu belirtip ne tür ek kaynaklar yaratılacağını soran Oğuz, Hal Yasası konusunda da bilgi istedi. Hal Yasası konusunda ortada bir bilinmezlik olduğunu ifade eden Oğuz, bu konuda eleştirilerde bulundu.

Renkli mazot konusunda Bakan Erkut Şahali’nin fikirlerini de soran Dursun Oğuz, Genel Tarım Sigortası ve seracılık konusunda bilgi istedi.

Seracılık konusunda modernizasyona geçilemediğini, bununla ilgili teşviklendirme yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istediklerini ifade eden Oğuz, su projesinin durumu ile ilgili bilgi istedi. Oğuz, su yönetmeliği ve tek tip fiyatlandırma konusundaki çalışmaları da sordu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6