banner26

Ünsal'a ve Kanlı'ya protesto

Güncel 26.01.2023, 18:45
105
Ünsal'a ve Kanlı'ya protesto
banner32

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın kadın insan haklarına yönelik sarf ettiği sözler, bu kez Din İşleri Başkanlığı Dairesi önünde protesto edildi, Ünsal’ın görevden alınması yönündeki talep yüksek sesle tekrarlandı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, “Ankara, Ahmet’i da al, defol”, “Sebep işgal, sonuç Ahmet Ünsal “, “Kadınız, öfkeliyiz, peşindeyiz” ve “Kadın cinayetleri politiktir” yazılı pankartlar açıldı; Ahmet Ünsal sloganlarla istifaya davet edildi.

Aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 39 örgütten eylemciler, eylem alanına pankartlar ve kedi maskeleriyle girdi. 

Eylemciler arasındaki bir kadın, İskele'de öldürülen 16 yaşındaki Helin cinayetini ve basında yer alan bazı haberleri işaret ederek, "Özgür toplumda çocuk büyütmek istiyoruz, dik durarak yaşamak istiyoruz. Gidişat iyi değil" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Konuşma "erkek şiddetini durduracağız" , "Kıbrıs'ta yobaz istemiyoruz", "Ünsal evine, Kıbrıs senin neyine" sloganlarıyla kesildi.

Eylem, "kadın, yaşam, özgürlük", "Bu memleket bizim, biz yönetelim" sloganlarıyla sürdü.

Eylemde çok sayıda polisin de yer alması dikkat çekti.

Ortak açıklamanın yapıldığı eylemde, Ünsal’ın sözlerinin basına yansımasının üzerinden iki hafta geçtiğine dikkat çekilerek, yükselen “görevden alma” taleplerine karşılık, Bakanlar Kurulu’nun Ünsal hakkında soruşturma başlatıldığı yönünde açıklamaların yapıldığı ancak bunun, Bakanlar Kurulu’nun bir üyesi tarafından söz konusu olmadığının açıklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Devlet yetkililerinin toplumla dalga geçercesine tutarsız söylemleri, bu konuda bir adım atmaya yeterli ol(a)madıklarının da göstergesidir” denildi.

Ortak açıklamada ayrıca, 7 maddelik bir talep listesi de açıklandı.

Eylem, "Ahmet Ünsal istifa" sloganıyla sona erdi.

Yorumlar (0)
banner6