banner26

"Yasa dışı olarak Ercan'ın elektrik işleri için ekip gönderiyorlar"

Güncel 18.04.2023, 14:43
22
"Yasa dışı olarak Ercan'ın elektrik işleri için ekip gönderiyorlar"
banner32

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıb-tek Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü’nün, yasa dışı olarak Ercan Havaalanı‘nın elektrik işleri için ekip gönderip, işlem yaptırdıklarını kaydederek, çalışanlara mobbing uyguladığını belirtti
Sendika adına yazılı açıklama yapan Cesurer, Kıb-tek Yönetim Kurulu ve Kıb-Tek Genel Müdürü’nün 15 günlük eylem süreci içerisinde yaşananlardan kendilerinin sorumlu olduğunu unuttuklarını ve kendi bildiklerini okumaya devam ettiklerini söyleyerek, yasa tanımaz bir şekilde, projesi olmayan, parası ödenmeyen, iş emri olmayan Ercan Havaalanı’nın elektrik işleri için ekip gönderip, işlem yaptırdıklarını kaydetti.

Cesurer, “Binlerce vatandaşın parasını ödediği halde işleri bekletilirken, yasa kural tanımaz bir şekilde yapılan bu uygulamalarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır. El-sen Yönetimi ve Üyeleri Kıb-tek Yönetimi ve Genel Müdürü’nü; Toplu İş Sözleşmesi’ne aykırı atamalarına, personeli provoke etmeye dönük mobbing uygulamalarına ve hareketlerine bir an önce son vermeye davet ediyoruz. Kaosa oynamak isteyenler yaratacakları kaos içerisinde boğulacaklardır” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6