banner26

Yaşar Güler: "Rum tarafına da istikrarı getirdik"

banner47

Güncel 03.05.2024, 13:10 03.05.2024, 13:11
51
Yaşar Güler: "Rum tarafına da istikrarı getirdik"
banner52
banner32

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "1974'te biz Rum tarafına da istikrarı getirdik. 50 senedir çatışma ve savaş olmadı. Hem kuzeye hem de güneye huzuru getirdik." dedi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs'ın milli mesele olduğunu belirterek, orada eşit ve egemen iki devletli bir uygulama olursa çözüm bulunabileceğini vurguladı.

Güler, dün akşam, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kıbrıs'taki Türklerin konumunun gayet olumlu durumda olduğunu ifade eden Güler, Avrupa Birliği'nin (AB) burada referandum yapacağını ve "Evet" diyenleri üye, "Hayır" diyenleri ise üye yapmayacağını belirttiğini anımsattı.

Güler, "Türk toplumu 'Evet' dedi. Rum toplumu ise büyük bir çoğunlukla 'Hayır' dedi. Bunun sonunda AB, 'Hayır' diyenleri üye yaptı. Bizim Türk kardeşlerimizi dışladı. Orada 50 senedir huzur var. Türk ordusu 1974'te oraya gitti. Aslında biz Rum tarafına da istikrarı getirdik. 50 senedir çatışma ve savaş olmadı. Hem kuzeye hem de güneye huzuru getirdik." dedi.

Kıbrıs'ın milli mesele olduğunu belirten Güler, orada eşit ve egemen iki devletli bir uygulama olursa çözüm bulunabileceğini vurguladı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6