banner26

YDP'de istifa furyası

Güncel 14.12.2021, 15:15
404
YDP'de istifa furyası
banner32

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve Genel Sekreter Enver Öztürk, YDP milletvekili seçiminde liste oyunu yapınca partinin üst düzey yetkilileri birçok parti üyesiyle birlikte, ardı ardına istifalarını verdi, parti dağılmanın eşiğine geldi.

 Yeniden Doğuş Partisi’nde ‘liste krizi’ baş gösterdi. 23 Ocak 2022’de yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri için 50 kişilik milletvekili adaylarının ve sıralarının belirlendiği seçime, YDP Genel Sekreteri Enver Öztürk’ün müdahale ettiği iddia edildi.

İddialara göre Enver Öztürk, listelerde oynama yapıp YDP üyelerine kendi yandaşlarından oluşan adayların seçilmesine yönelik liste verdi. Söz konusu listede YDP Genel Başkan Yardımcısı Suphi Asiltürk, YDP Güzelyurt İlçe Başkanı Hakan Bozkurt, İskele ilçe Başkanı Aykut Günel, Gençlik Kolları Başkanı Erşah Sabit Yılmaz gibi isimleri ekarte etmek isteyen YDP Genel Sekreteri Enver Öztürk’ün bu girişimi, üyelerin büyük tepkisini çekti.

Partililer, Enver Öztürk ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın üyelere yönelik bu müdahalesine karşı çıktı, sert tartışmalar yaşandı.

Yaşanan kaosa isyan eden partinin üst düzey yetkilileri peş peşe istifalarını açıkladı.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Ali Akın Önder ile YDP kurucularından Parti Meclisi üyesi Orhan Durgun, birçok YDP üyesi ile birlikte partiden istifa etme kararı aldı.

Arıklı’yı topa tutan Durgun, “Milletvekilliğini kurtaracan diye YDP’yi bitirdin. Bugünden sonra çok büyük depremler YDP’yi bekliyor” diyerek bugün Mağusa’da toplu istifa dilekçelerini sunacaklarını açıkladı.

İstifalar bunlarla sınırlı kalmadı. YDP Çatalköy eski Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ömer Faris, YDP milletvekili kurultayının hemen ardından partiden istifa ettiğini açıkladı.

Faris ile beraberindeki ekibi partiden istifa etti.

Lefkoşa 2. sıra kontenjan adayı olan YDP Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz’ın da yaşanan krizin ardından adaylıktan çekilmeyi düşündüğü ve bunu yakın çevresine ilettiği öğrenildi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6