banner26

Yeşilırmak'ta alevler söndürülemiyor! Yardım çağrısı yapıldı

Güncel 05.05.2023, 16:24 05.05.2023, 16:27
271
Yeşilırmak'ta alevler söndürülemiyor! Yardım çağrısı yapıldı
banner32

Yeşilırmak köyünün güneyinde yangın çıktı. Saat 13.00 sıralarında başlayan yangının sebebi henüz bilinmiyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, yangının söndürülmesi için Polis İtfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ekipleri ile askeri personel ve çevre halkı müdahale ediyor.

Saat 14.00 itibarıyla yangın henüz kontrol altına alınamadı.

“Yangın köyün içine doğru genişliyor!”

Yeşilırmak’ta bugün öğlen saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınamıyor.

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangının, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir helikopterin yangına havadan müdahale ettiğini söyledi, “İngiliz üslerinden de bir helikopter talep ettik. Türkiye’den de bir helikopter yolda geliyor” bilgilerini paylaştı.

Öte yandan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise arazi nedeniyle bazı  noktalara müdahale edilemediğini söyledi, havadan desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

“1 helikopter müdahale ediyor, 2 helikopter yolda”

Yangınla ilgili BRT’de açıklama yapan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, “Yangın köyün içine doğru genişlemeyi sürdürüyor” dedi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir helikopterin yangına havadan müdahale ettiğini söyleyen Oğuz, “İngiliz üslerinden de bir helikopter talep ettik. Türkiye’den de bir helikopter yolda geliyor” bilgilerini paylaştı.

Oğuz, “Hava kararmadan söndürmeyi hedefliyoruz. Rüzgar sürekli yön değişiyor” dedi.

Belediye Başkanı Kaya:

“Arazi nedeniyle itfaiye araçları bazı noktalara müdahale edemiyor”

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini; Lefke ve Güzelyurt itfaiye ekipleri ile bölgedeki yurttaşların yangına müdahale ettiğini belirtti.

“Hava şartları çok kötü, çok ciddi bir rüzgar var, bunun olumsuz bir etkisi var” diyen Kaya, “Yangın, sarp bir arazide başladı. Bir diğer olumsuz durum da bu. Bazı noktalara araçlar müdahale edemiyor. Bu yüzden helikopter desteğine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“Yangın hızlı şekilde geniş bir alana yayıldı” diyen Kaya, “Yaklaşık 700 metrekarelik bir alanda güneye doğru devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Lefke Belediyesi’nden yardım çağrısı!

Lefke Belediyesi, Yeşilırmak’taki yangına müdahale için iş araçları ve insan gücüne ihtiyaç olduğunu duyurdu, yardım çağrısı yaptı.

Karaca: "Kuvvetli ve yön değiştiren rüzgar alevlere müdahaleyi zorlaştırıyor"

Yeşilırmak köyünün güney kısmında bugün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Yangın bölgesinde bulunan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) yaptığı açıklamada rüzgarın çok kuvvetli olduğunu ve sürekli yön değiştirerek söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını bildirdi.

Karaca, karadan tüm imkanlarla ve havadan GKK helikopteriyle alevlere müdahale edildiğini ancak henüz kontrol altına alınamadığını kaydetti. 

Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde ‘ağır iş makinesi’ çağrısı Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de üyelerine çağrı yaptı Yeşilırmak'ta devam eden yangına müdahalede kullanılmak üzere ağır iş makinesi sahibi olup yardımda bulunmak isteyenler "177" Orman Yangın İhbar Hattı'nı arayabileceğini duyurdu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6