banner26

Arıklı: Özgürgün Aday Olabilir

“Tatar Türkiye’den vizeyi aldı” diyen Arıklı, çatı aday teklifinin kabul görmediğini söyledi Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’a, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak ‘Çatı Aday’ teklifinde bulunan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, olumlu yanıt alamadı.   Arıklı “Başbakan Tatar Türkiye’den vizeyi almış görünüyor.

Gündem 12.01.2020, 12:13 12.01.2020, 12:13
26
Arıklı: Özgürgün Aday Olabilir
banner32

“Tatar Türkiye’den vizeyi aldı” diyen Arıklı, çatı aday teklifinin kabul görmediğini söyledi





Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’a, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak ‘Çatı Aday’ teklifinde bulunan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, olumlu yanıt alamadı.   Arıklı “Başbakan Tatar Türkiye’den vizeyi almış görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine ‘hayırlısı olsun başarılar diliyorum’ dediğini öğrendik. Bu yüzden İstanbul’dan mutlu döndüğü için teklifimize sıcak bakmadı” diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.    Tatar’ın UBP tabanından yeterince oy alamayacağını savunan Arıklı şunları kaydetti:    “Ben de sayın Tatar’a seçimin kolay olmadığını anlattım. UBP’nin tabanından beklediği kadar oy alamayacak. Ona kızgın olan güçlü çevreler vardır. O güçlü çevrelerin kendisini destekleyeceğini düşünmüyorum.”





Özgürgün de aday olabilir    Eski Başbakanlardan Hüseyin Özgürgün’ün Anayasa Mahkemesi’nde açmış olduğu davaya değinen Arıklı “Bu dava 16 Ocak’ta karara bağlanacak. Meclis’in dokunulmazlıkla ilgili kararının durdurulması halinde Özgürgün’ün DP’den ay olacağına kesin gözle bakılıyor. Böylesi bir durumda Tatar’ın oy kaybı daha fazla olacak” dedi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6