banner26

Özersay “dilerim kimse bir daha bu acıları yaşamasın”

Gündem 21.12.2021, 16:30
321
Özersay “dilerim kimse bir daha bu acıları yaşamasın”
banner32

Bugünlere gelmemizi sağlayan, bu uğurda canını feda eden şehitlerimiz ve aramızda olmayan gazileri rahmetle anan Özersay, “Şehitler Haftası bağlamında dün çok ilginç bir tarih de denk geldi. Muratağa Atlılar’da bir sınıftaki tüm çocukların toplu mezarlara gömülerek şehit edildikleri katliam çukurundan çıkarılarak kimliklendirme çalışmaları ertesinde defnedildikleri bir tören vardı. Oradaki katliam çukurlarının açılması sonrası yapılan DNA testleri sonucunda 11 çocuk yaşta şehidimiz kimlik tespiti yapıldıktan sonra toplu cenaze töreniyle şehitliğe defnedildiler” dedi. İnsanların acısının hala daha taze olduğunu, bütün bunlardan ders çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Özersay “dilerim kimse bir daha bu acıları yaşamasın” ifadelerini kullandı.

Özersay ayrıca, toplumda Kayıp Otobüs şehitleri olarak bilinen 11 şehit ve benzer durumda hayatını kaybeden şehitlerin de daha fazla bilinmesi ve anılmalarının gerektiğine dikkat çekerek “başlangıçta kayıp konumunda olan bu şehitlerimizin aynı yere hatta şehitliğe birlikte defnedilmeleri mümkün olabilmeliydi. Şimdi öyle anlaşılıyor ki o dönemde bu acı süreç çok da iyi yönetilemediği için şehitler farklı yerlere defnedildiler  ve birlikte anılmaları çok mümkün olamıyor. Oysa örneğin dün de 11 çocuk şehidimizin kimliklendirme çalışmaları tamamlandı ve hep birlikte aynı şehitliğe defnedildiler ve muhtemelen de bundan sonra birlikte anılacaklar. Keşke benzer bir durum kayıp otobüs olayındaki şehitlerimiz için de mümkün olabilseydi” ifadelerini kullandı.

TÖRENLERİN DEVLET TÖRENİ OLMASINI SAĞLADIK ÇÜNKÜ İNSANLIK SUÇU İŞLENMİŞTİ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sivillerin çatışma ortamı dışında insanlığa karşı suç ilenerek katledilmeleri ve şehit olmaları nedeniyle düzenlenen törenlerin devlet töreni şeklinde gerçekleştirilmesi için adım attıklarını ve Bakanlığı döneminde bu konudaki uygulamayı Atlılar, Muratağa, Sandallar ve Taşkent şehitliklerindeki anma törenleri için değiştirdiklerini anımsattı. Özersay, “çünkü toplumun senede bir kez olsun bunu devlet yetkililerinin en üst düzeyde katılımı ile hatırlaması ve tarihimizden dersler çıkarılması için bu önemliydi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6