banner26

Tatar Özersay ile Maraş Konusunu tartışmaktan kaçtı

Gündem 17.09.2020, 17:25
184
banner32

Gazeteci Hasan Hastürer, Maraş açılımı konusunda yapmayı planladığı tv programında Kudret Özersay ve Ersin Tatar’ı birlikte ağırlamak istedi ancak bu teklife Tatar'dan ret cevabı geldi. 

Maraş açılımının kimin projesi olduğu ve bu projenin nasıl yürütüleceğinin tartışılacağı program için Hastürer'in davetini reddeden Tatar,  programa yalnız katılmak istediğini iletti.

Özersay ise Hastürer'e Tatar'la birlikte bu programa katılmayı kabul etti ve "Seve seve, gün ve saat ayarlamasına da açığım. Sevgi ve saygı bizden” dedi.

Deneyimli gazeteci ve program yapımcısı Hasan Hastürer, Maraş açılımı konusunda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay ile UBP Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’a birlikte bu konuyu ikili bir program yaparak tartışmayı teklif etti. 

Hastürer, seçim gündeminde son günlerde yoğun olarak birçok aday tarafından kullanılan Maraş Açılımı konusunda Kudret Özersay’ın Maraş’ın açılmasını yavaşlatan unsur olduğunu söyleyenler olduğunu ve bunun da bazı çevrelerce kamuoyuna servis edildiğine işaret ederek, bu konuda Sayın Ersin Tatar’ın konuştuğunu gördüğünü ve bu çerçeveden bakarak en iyisinin bu iki ismi bir araya getirecek bir program yapmak olduğunu düşündüğünü belirtti.

Hastürer, Maraş projesinin, "UBP’nin projesi mi", "HP’nin projesi mi", "hükümetin projesi mi", "Ersin Tatar’ın projesi mi", "Kudret Özersay’ın projesi mi" sorusuna da yanıt bulmak üzere hem başbakan hem de başbakan yardımcısı arasında bir programda bu konuyu tartışmak üzere her iki adaya da ortak bir davette bulunduğunu ifade etti. 

Hasan Hastürer, bu amaçla her iki adaya gönderdiğini ortak davet mesajını ve Özersay ile Tatar’ın davete yönelik cevaplarını da telefonundan canlı yayında da izleyicilerle paylaştı.

Hastürer’in her iki isme ortak olarak yazdığı mesajda şu ifadeler kullandığını açıkladı:

Sayın Ersin Tatar, Sayın Kudret Özersay, “Ağırlıkla Maraş’ın açılması konusunda sizlerle canlı bir yayın gerçekleştirmek istiyorum. Bu düşüncemi KTV’deki program saatimde seslendirip, daveti size ileteceğimi söyledim. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma 17.30-18.50 saatleri arasında programım var. Farklı saat öneriniz olursa, KTV yöneticileriyle değerlendiririz. Yanıtınızı bekliyorum. İyi çalışmalar, saygılar” şeklinde olduğunu belirtti. 

ÖZERSAY, “SEVE SEVE KATILIRIM” DERKEN, TATAR, “TEKLİ ÇIKARIM”  YANITINI VERDİ

Program davetine ilk yanıtın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’dan geldiğini açıklayan Hasan Hastürer, her iki ismin de program teklifine verdiği yanıtları izleyicilerle canlı yayında şöyle paylaştı: 

"Kudret Özersay’ın mesajında “ Seve seve, gün ve saat ayarlamasına da açığım. Sevgi ve saygı bizden” dediğini ifade eden Hastürer, daha sonra ise Ersin Tatar’dan ise “ ben tekli programa katılırım” şeklinde bir mesaj geldiğini belirtti. Hasan Hastürer, Ersin Tatar’ın cevabı üzerine bu konuyu şöyle değerlendirdi. “Tabi ki hiç kimseyi çeke çeke stüdyoya getiremeyiz” yaşanan süreçle ilgili olarak konuşacağım, birileri üzerine almak istiyorsa da engelleyemeyiz elbette diyerek, kendi içimizde sıkça konuşulan “biz kendimiz anlaşamayık, nasıl Rumlar ile anlaşacayık”, söylemlerine dikkat çeken Hastürer, önce kendi içimizde bazı şeylerin varlığını içselleştirmemiz, pratikte samimi bir şekilde kabul ederek yaşatmamız gerekiyor” dedi. 

Hastürer , liderlerin Kıbrıs Sorunu’nu da müzakere edeceklerini ve bu süreçte adayların birden fazla adayla, aynı ortamda performanslarını, iletişim düzeylerini göstermeleri, kendisini anlatması yanı sıra herhangi bir konuya açıklık getirmesi bakımından ve eğer rakipse rakibi karşısında performansını göstermesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Hastürer, “bizim, seçilecek olan Cumhurbaşkanımız, aynı zamanda müzakereci olacaktır. Dolayısıyla, yarın müzakereler başlar, diyebilir misiniz ki, “ben tekli müzakere ederim. Diyemezsiniz” dedi.

 HASTÜRER SORDU: “YARIN SEÇİLİRSENİZ “BEN ANASTASİADİS İLE GÖRÜŞMEM, EY BM BEN TEKLİ GÖRÜŞÜRÜM GELİN BENİMLE GÖRÜŞÜN” MÜ DİYECEK SİNİZ? 

Dünya’nın her yerinde de bir birine rakip olanların televizyon programlarında bir araya gelmesinin ne kadar önemli olduğuna da vurgu yapan Hastürer, “Biz de bu daha da önemlidir. Çünkü, halen daha yüksek oranda kararsız seçmen olduğu söyleniyor. O zaman yardımcı olmamız gerekiyor. Herkes çıkar tek başına söyleyeceğini söyler, bu olmaz. Bu ne kadar işe yarar. O zaman kampanya sürecine ne gerek var. Adaylar belli olsun Pazar günü de sandığı kuralım. Herkes gitsin oyunu atsın” şeklinde konuştu. 

Kendisinin Lefkoşa merkezde yaşadığını ve tüm bilboardların dolduğunu gördüğünü ve sadece oraya bakarak mı bir şeye karar verilecğini söyleyen Hastürer, Seçmen’in ve kendisinin de çok önemli bulduğu hızlı şekilde çoklu adaylarla gerçekleşecek programlar yapılması gerektiğine vurgu yapto.

Hastürer, “Kimsenin, ben tekli program yaparım, ben ötekilerle çıkmam demesi olmaz, yarın seçilirseniz deycekmisiniz ki “ben Anastasiadis ile görüşmem, ey Birleşmiş Milletler ben tekli görüşürüm gelin benimle görüşün” diyebilir misiniz? “Bugün siz, bu seçimdeki adaylarla bir programa çıkma konusunda isteksizlik ortaya koyarsanız ve “ben tekli çıkarım” programlara derseniz, bu olmaz.” Şeklinde konuştu.

Hastürer, tüm adayların eğer özgüvenleri varsa ikili, üçlü, dörtlü programlarla halkın karşısına çıkmasının doğru ve çok önemli olduğuna dikkat çekti. Zorla da birini programa çıkaramazsınız diyen Hastürer, bu tercih Sayın Ersin Tatar’ındır. dedi.

Yorumlar (0)
banner6