banner26

EHLİYET ALINIRKEN YAZILI SINAV DA OLACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yeni dönemdeki hedefleri konusunda TAK muhabirinin sorularını yanıtladı; Atakan Şoför okulları ve sürücü eğitimi konusunda AB normları çerçevesinde hazırlanmış dört tüzük bulunduğunu, mevcut şoför okullarının yeni müfredat üzerinden eğitim vermeleri ve sıkıca denetlenmelerinin sağlanacağını belirten Atakan, ehliyet sınavlarının yazılı sınav bölümü de olacak şekilde düzenleneceğini ifade etti. Tolga Atakan, “Belli bir yaşa gelenlerin kolaylıkla ehliyet alabildiği bir sistemden gerçekten ‘sürücü olmaya ehil mi değil mi’yi belirleyecek bir sisteme geçiyoruz” diye konuştu.

Genel 30.06.2019, 14:49 30.06.2019, 14:49
42
EHLİYET ALINIRKEN YAZILI SINAV DA OLACAK
banner32

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yeni dönemdeki hedefleri konusunda TAK muhabirinin sorularını yanıtladı;









Atakan Şoför okulları ve sürücü eğitimi konusunda AB normları çerçevesinde hazırlanmış dört tüzük bulunduğunu, mevcut şoför okullarının yeni müfredat üzerinden eğitim vermeleri ve sıkıca denetlenmelerinin sağlanacağını belirten Atakan, ehliyet sınavlarının yazılı sınav bölümü de olacak şekilde düzenleneceğini ifade etti.





Tolga Atakan, “Belli bir yaşa gelenlerin kolaylıkla ehliyet alabildiği bir sistemden gerçekten ‘sürücü olmaya ehil mi değil mi’yi belirleyecek bir sisteme geçiyoruz” diye konuştu. Yeni dönemde ehliyetlerin, araç sınıflandırmalarının, yasa ve tüzüklerin değişeceğini; alkollü sürüşün daha ağır cezalandırılacağı bir yapının da hayata geçirileceğini kaydeden Atakan, bunların polis denetimlerinde otoritenin devamlı hissedileceği bir yapıya da büründürülmesiyle şu an yaşanan birtakım sıkıntıların yaşanmayacağını söyledi.





Atakan, tüzüklerde öngörülen geçiş süreçlerinin yıl sonundan önce tamamlanmasını öngördüklerini bildirdi.






Yorumlar (0)
banner6