banner26

DSÖ’den koronavirüs açıklaması: İki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz

Sağlık 22.08.2020, 11:20
73
DSÖ’den koronavirüs açıklaması: İki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz
banner32

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 22 milyonu, ölü sayısının da 780 bini geçtiğini söyledi.

AA’nın aktardığı habere göre, salgında sadece vaka ve ölüm sayısının önemli olmadığını anlatan Ghebreyesus, ayrıca hastaneye yatış ve yoğun bakım hastalarının sayısında artış olduğunu, bunun sağlık sistemleri üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ve diğer sağlık hizmetlerinin aksadığına dikkati çekti.

Ghebreyesus, isim vermeden dünyada birkaç ülkede çok az veya hiç iletimin olmadığı uzun bir dönemden sonra salgının yeniden ortaya çıktığına işaret ederek, ülkelerin toplu vakaları hızlı bir şekilde belirleyip önlem almasının hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Aşı bulunana kadar hiçbir ülkenin mevcut durumu sürdüremeyeceği uyarısında bulunan Ghebreyesus, şöyle konuştu:

Ghebreyesus, salgını bastırmak için “ülkelerin kapatılmasının” sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı azaltacağını belirtti.

Yorumlar (0)
banner6