banner26

Koronavirüs bitiyor derken, Maymun çiçeği başladı!16 ülkeye sıçradı

Sağlık 23.05.2022, 18:30
329
Koronavirüs bitiyor derken, Maymun çiçeği başladı!16 ülkeye sıçradı
banner32

Dünya çapında 6 milyondan fazla insana bulaşan corona virüsüne karşı kısıtlama ve aşılama kampanyaları devam ederken, maymun çiçeği salgını patlak verdi..

Maymun çiçeği vakası görülen ülkelere her gün yenisi ekleniyor. Batı ve Orta Afrika kökenli virüs başta Avrupa olmak üzere yayılıyor. Hafta sonu Avrupa'da vaka görülen ülkelere Avusturya, İsviçre ve Danimarka da eklendi

Maymun çiçeği vakası görülen ülkelere her gün yenisi ekleniyor. Batı ve Orta Afrika kökenli virüs başta Avrupa olmak üzere yayılıyor.
Haftasonu Avrupa'da vaka görülen ülkelere Avusturya, İsviçre ve Danimarka da eklendi. Latin Amerika ülkelerinden Arjantin de ilk şüpheli vakasını bildirdi.

ABD'de üçüncü şüpheli vaka ortaya çıktı. Son dönemde Afrika dışında ilk vakanın görüldüğü İngiltere yeni vakalar açıklamaya hazırlanıyor.
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus dünyanın Covid-19, Ukrayna'daki savaş ve maymun çiçeği virüsü hastalığı da dahil olmak üzere "zorlu" mücadelelerle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Maymun çiçeği virüsünün vakaları; Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya, Danimarka ve İsrail dahil olmak üzere 16 ülke ve bölgede doğrulanırken, Ghebreyesus, "Dünyanın salgınlara hazırlıksız olduğu ortada" açıklamasını yaptı.

75. Dünya Sağlık Asamblesi'nde konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus şunları söyledi:

"Elbette Covid-19 pandemisi dünyamızdaki tek kriz değil. Biz konuşurken dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımız Ebola salgınlarına yanıt veriyor. Afganistan, Etiyopya, Somali, Güney Sudan, Suriye Arap Cumhuriyeti, Ukrayna ve Yemen'de Kongo Cumhuriyeti, maymun çiçeği virüsü ve bilinmeyen nedenli hepatit ve karmaşık insani krizlerle mücadele ediyor. İklim değişikliği, eşitsizlik ve jeopolitik rekabetin körüklediği, hastalık, kuraklık, kıtlık ve savaşın korkunç bir yakınlaşmasıyla karşı karşıyayız."

banner36
Yorumlar (0)
banner6