banner26

Acı mezarlığı

Türkiye 20.02.2023, 18:07
107
Acı mezarlığı
banner32

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin yarım kalan hikayeleri mezarlara yansıdı. Mezarlara bırakılan ve depremde ölenlere ait eşyalar görenleri duygulandırdı

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde vefat edenlerden yaklaşık 300’ü İslahiye Asri mezarlıkta oluşturulan mezarlıklara defnedildi.

Büyük acının yaşandığı depremlerde vefat edenlerin yarım kalan hikayeleri mezarlıklara da yansıdı.

Aynı soy isimden yan yana 6-7 kişinin yattığı mezarlar ilçedeki yıkımda enkaz altında yok olan ailelerin tanığı oldu.

İsimleri Arapça harflerle yazılmış Suriyelilerin de yan yana defnedildiği mezarlara yarım kalan hikayeler de yansıdı. Kimi mezarların üzerine battaniye örtülürken, kim mezar taşlarına ise depremzedelerin enkaz altından kurtarılan bere, eşarp, atkı tişört gibi kişisel eşyaları da mezar taşına giydirildi.

Depremde ölen bazı kişilerin mezar taşlarına beyaz duvaklar bağlanırken, okulları yarım kalan öğrencilerin mezarlarında ise bırakılan kalemler yer aldı.

Depremden sağ kurtarılan bir çocuğun ise Emir adındaki bir arkadaşının mezar taşına bıraktığı baş sağlığı notu ise dikkat çekti.

Depremin etkilediği 11 ilden biri olan Malatya'da da vefat eden vatandaşların çoğu, Büyükşehir Belediyesine bağlı şehir mezarlığına defnedildi.

Hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlığı bir an olsun boş bırakmıyor.

Kimi mezarın üstüne battaniye, kimine çocuk ayakkabısı konuldu

,Depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarının üzerine konulan eşyalar ise görenleri duygulandırıyor.

Hayatını kaybedenlerin yakınları, eşlerinin, çocuklarının, akrabalarının kullandıkları eşyaları mezarların üzerine ya da yanına bırakıyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6