banner26

İşte Adnan Oktar'ın yeni imajı

Türkiye 09.07.2020, 18:44
163
İşte Adnan Oktar'ın yeni imajı
banner32

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'ın cezaevinde imaj değiştirdiği ortaya çıktı. Saçlarını ve sakallarını siyaha boyatan Oktar'ın saçlarını omuz hizasına kadar uzattığı, lastik toka taktığı görüldü. Tutuksuz yargılanan kadınlar duruşma sırasında sürekli Oktar'a seslenerek "Maşallah hocam çok güzelsiniz" dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Adnan Oktar pazartesi günü yapılan duruşmaya mavi takım elbise ve kırmızı gömlekle gelmiş, saçlarını uzatıp siyaha boyamış ve lastik bir toka ile toplamıştı. Oktar salı günüyse beyaz ceket ve içine sarı gömlek giydi. Dün yapılan duruşmaya da sarı ceket ve kırmızı gömlekle katıldı. Duruşma salonuna girdiğinde sanık sandalyesinde ve izleyiciler kısmında oturan kediciklerine, “Özledim sizi” diyerek öpücük gönderdi. Kadınlar da, “Harikasınız, muhteşemsiniz. Biz de sizi özledik” diyerek yanıt verdi. Tutuksuz sanıklar bölümündeki bazı kadınların bileklerinde elektronik kelepçe takılıydı.

65 yaşındaki Adnan Oktar, kıyafetlerine gösterdiği özeni koronavirüse karşı en önemli savunma olarak kabul edilen maske konusunda ise göstermedi. Duruşmalara maskesi elinde gelen Adnan Oktar, mahkeme heyetinin uyarılarına rağmen maskesini takmadı. Uyarılar peş peşe gelince de avucundaki maskeyi burnuna götürmekle yetindi. Duruşmada sanık avukatları savunma yaptı. İddiaların asılsız olduğunu iddia eden avukatlar tahliye ve beraat taleplerinde bulundu.

Öte yandan Adnan Oktar organize suç örgütü yönelik açılan davanın bugünkü duruşmasında mahkeme başkanı salondaki herkesi koronavirüs önlemleri kapsamında maske takılmasının zorunluğu olduğunu söyleyerek uyardı. Tutuklu sanık Adnan Oktar, uyarılara rağmen maske takmayınca duruşma salonundan çıkarıldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında görülen duruşmada bugün sanık avukatları, savunma yaptı. Mahkeme Başkanı öğleden önce salondaki herkesi maske takması yönünde son kez uyardı. Öğle arasından sonra devam eden duruşmada tutuklu sanık Adnan Oktar'ın maske takmadığı görüldü. Mahkeme Başkanı daha önce de uyarı yaptığını yineleyerek Oktar'ın duruşma salonundan çıkarılmasını istedi.

Oktar, jandarma eşliğinde salondan çıkarılırken “Alerjim var, o yüzden maske takamıyorum" dedi. Duruşma sanık avukatlarının savunma yapmasıyla devam etti.

Yorumlar (0)
banner6