banner26

Gazze'de 2 bin 360 çocuk, bin 292 kadın katledildi

banner47

Dünya 24.10.2023, 18:32
27
Gazze'de 2 bin 360 çocuk, bin 292 kadın katledildi
banner52
banner32

İsrail ordusu, Gazze’de 400'den fazla noktayı vurdu. Dün geceki saldırılarda aralarında yaşlı kadın ve çocukların da bulunduğu 140 sivil öldü. İsrail’in Gazze'ye saldırılarında ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak 5 bin 791’e yükseldi. İsrail saldırıları nedeniyle toplamda 2 bin 360 çocuk, bin 292 kadın ölürken, Gazze'deki hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 19’uncu gününde sürüyor.

Kara operasyonu gecikirken İsrail hava saldırılarının yoğunluğunu günden güne artırıyor. Dün 320'den fazla nokta vurulmuştu. İsrail ordusu son bir gün içerisinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 400'den fazla noktayı vurduğunu duyurdu.

Sadece dün geceki saldırılarda aralarında yaşlı kadın ve çocukların da bulunduğu 140 sivil öldü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "İsrail’in Gazze'ye saldırılarında ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak 5 bin 791’e yükseldi." açıklamasını yaptı.

İsrail saldırıları nedeniyle toplamda 2 bin 360 çocuk, bin 292 kadın öldü.

Bakanlık Gazze'deki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü aktardı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin birçok bölgesine önceki gece boyunca yoğun hava saldırıları düzenledi.

Gazze Şeridi’nin Han Yunus ve Rafah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye ulaştı. Saldırılarda onlarca yaralının olduğu aktarıldı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından naklettiği haberde, Han Yunus’taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Aksa Hastanesi çevresindeki evlere, kentin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın batısındaki Esra Kuleleri isimli sivil yerleşim binalarına yönelik hava saldırılarında, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Ayrıca, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebalya Mülteci Kampı’na son saatlerde düzenlenen bir dizi hava saldırısı sonucunda ölü ve yaralılar bulunuyor.

Yorumlar (0)
banner6