banner26

Macron'un tatil fotoğrafları depreme yol açtı

Dünya 12.08.2022, 18:02
106
Macron'un tatil fotoğrafları depreme yol açtı
banner32

Macron'un sosyal medyada paylaştığı "Avrupa dayanışması görev başında" mesajının ardından ortaya çıkan fotoğraflarına tepki yağıyor

Avusturya, Almanya, Yunanistan, Polonya ve Romanya'nın yangınla mücadele için yardıma geldiklerini duyuran Fransa lideri Emmanuel Macron, "Avrupa dayanışması görev başında" diye tweet attı.
Ancak söz konusu Twitter mesajından sonra tatil fotoğrafları ortaya çıkan Macron'a, Fransızlar ateş püskürüyor.
Fransa yanarken Akdeniz kıyısındaki Fort de Bregançon'daki tatilini yarıda kesmeyen Macron, jet skiye binip sahilde güneşlendi.
Özel fotoğraflar, yalnızca Fransız medyasında değil İngiliz medyasında da yayınlandı.
Muhalefet, vatandaşlarına enerji tasarrufu tavsiye eden Macron'un kullandığı jetskinin bir otomobilden bile fazla yakıt tükettiğini belirtiyor.
Sosyal medyada yazılan yorumlarda Macron için 'suçlu' ve 'eco-ikiyüzlü' ifadeleri sıklıkla tekrarlandı. Fransızlar, Emmanuel Macron'un iklim değişikliğini anlamadığı yorumlarını da yaptı.
İklim değişikliği nedeniyle sanayi devriminden bu yana dünyanın ortalama hava sıcaklığı yaklaşık 1,2 santigrat derece yükseldi ve bu yükseliş hükümetler karbon salımlarını düşürücü etkili önlemler almadığı takdirde devam edecek.

Yorumlar (0)
banner6