banner26

Yeni Covid-19 dalgasına dikkat

Dünya 13.10.2022, 18:34 13.10.2022, 18:36
380
Yeni Covid-19 dalgasına dikkat
banner32

DSÖ ve ECDC'den uyarı: "Avrupa büyük olasılıkla yeni bir Covid-19 dalgasına girecek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi (EDCD), Covid-19'un Avrupa'da yeniden tırmanışa geçtiği ve salgında yeni bir dalganın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ve ECDC Başkanı Andrea Ammon, dün, ortak açıklama yaparak, "Her ne kadar bir yıl önceki durumda olmasak da, Covid-19 pandemisinin sona ermediği açık" dedi.

Avrupa'da hastalığın yeniden tırmanışa geçtiğine dair işaretler görmeye başladıklarının altını çizen yetkililer, bunun yeni bir dalga başladığının habercisi olabileceğini kaydetti.

DSÖ'nün bölgesel verilerine göre Avrupa'da 2 Ekim'de sona eren hafta içinde Covid-19 vakalarında bir önceki haftaya göre yüzde 8'lik bir artış görüldü.

Bu sayı Avrupa Birliği'nde yaklaşık bir buçuk milyon yeni vaka anlamına geliyor. AB ülkeleri ve İngiltere'de Covid-19 dolayısıyla hastaneye yatanların sayısında da artış görüldüğüne dikkat çekildi.

Öte yandan yetkililer, mevsimsel grip salgınında artış beklenen bölgede hem Covid-19, hem de grip aşısı olunmasını çağrısında bulundu.

"Kaybedecek zaman olmadığını" vurgulayan DSÖ ve ECDC, özellikle 60 yaş üstündekilerin, hamilelerin ve başka hastalıkları olanların her iki aşıyı da olmasını tavsiye etti.

DSÖ ve ECDC'e göre Avrupa'da hala Covid-19 aşısı olmayan milyonlarca kişi bulunuyor.

Halk sağlığı uzmanları aşı yorgunluğu ve mevcut aşılara dair bilgi karmaşasının hatırlatıcı aşı yaptıracakların sayısını olumsuz etkilemesinden endişe ediyor.

Yorumlar (0)
banner6