banner26

İşverenlerden asgari ücret açıklaması: "Biz de geçim hesabındayız, işçi tarafının keyfine göre olmayacak"

Ekonomi 29.06.2022, 14:51 29.06.2022, 17:36
830
İşverenlerden asgari ücret açıklaması: "Biz de geçim hesabındayız, işçi tarafının keyfine göre olmayacak"
banner32

İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur, asgari ücretin işçi tarafının keyfine göre olmayacağın altını çizerek, devletin işvereni desteklemesi ve hayatı ucuzlatması gerektiğini kaydetti. Sungur, "Hesaplarımıza göre asgari ücretin 8 bin 800 TL civarı fiyat ortaya çıkıyor" dedi

İŞVERENLER DE GEÇİM HESABI YAPMAYA BAŞLADI”

Verilen maaşlarla kimsenin geçinemeyeceğini kaydeden Sungur, işverenlerin de geçim hesabı yapmaya başladığını ifade etti. Yetkililerin Kıbrıs’ın güneyinden Kıbrıs’ın kuzeyine alışveriş akını olduğuna yönelik ifadeleri olduğunu hatırlatan Sungur, çarşaf fiyatlarını örnek göstererek, “Çarşaf fiyatları, buradaki fiyatların yüzde 20 altında. Kuzeydeki ürünler, daha pahalı” dedi.

“İŞVERENLER, MUTLU DEĞİL”

Açıklanacak ekonomi paketi değerlendiren Sungur, işverenlerin mutlu olmadığını ifade ederek, “Geçmiş paketlerde ne kadar mutlu olduysak, yine o kadar mutlu olacağız” diye konuştu.

“DEVLET, İŞVERENİ DESTEKLESİN VE HAYATI UCUZLATSIN”

Devletin işvereni desteklemesi ve hayatı ucuzlatması gerektiğini belirten Sungur, marketlerin ve eczanelerin aynı ürünleri farklı fiyatlara sattığına işaret etti. Sungur, temel tüketim malzemelerindeki KDV’lerinin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

“ASGARİ ÜCRET, İŞÇİ TARAFININ KEYFİNE GÖRE OLMAYACAK”

İşçi tarafının açıklamalarını değerlendiren İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur, hayat pahalılığı yüzde 22 olduğu dönem, asgari ücrete yüzde 40’lık artış yapıldığı görüşünü paylaştı. “Asgari ücret, işçi tarafının keyfine göre olmayacak” diyen Sungur, kendi hesaplamalarına göre asgari ücret için net 8 bin 800 TL civarı fiyatın ortaya çıktığını söyledi.(Kıbrıspostası)

Yorumlar (0)
banner6