banner26

Atun: Bütçede tarihi bir açık var!

Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili, UBP Milletvekili Sunat Atun “2019’un bütçesinde fazlalık olmalıydı ama bütçede tarihi bir açık var” dedi. Atun, 2019 bütçesinde daha önce açıklanan hedeflerden eser olmadığını ifade ederek “Bütçe açığı varsa, ek vergi vardır.

Genel 28.11.2018, 16:36 28.11.2018, 16:36
18
Atun: Bütçede tarihi bir açık var!
banner32

Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili, UBP Milletvekili Sunat Atun “2019’un bütçesinde fazlalık olmalıydı ama bütçede tarihi bir açık var” dedi.

Atun, 2019 bütçesinde daha önce açıklanan hedeflerden eser olmadığını ifade ederek “Bütçe açığı varsa, ek vergi vardır. Kamu kaynaklarında yetersizlik, yatırım ve büyümede sorunları var demektir” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanlığı’nın ne yapacağını bilmez durumda olduğunu savunan Atun, “Bakanlıkta kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda bir vazgeçiş mi var?” diye sordu.

Atun, “Ek mesaide de ipin ucu kaçmış bir görüntü söz konusu. Önceki bütçede bu konuda bir çerçeve vardı. Burada yok” dedi. Dövizdeki dalgalanmaya da işaret eden Sunat Atun, “Bütçe hazırlanırken öngörülen ortalama döviz kuru neydi?” diye sordu.

Atun, 2019-2021’i kapsayan orta vadeli programın da ortada olmadığını söyledi.

Mağusa İskele Yeniboğaziçi Emirnamesi Taslağı’na eleştirilerde bulunan Atun,  “Yatırımcıların tehdit edildiği siyasi bir akılla karşı karşıyayız. Bu uygulama diktatörlükle yönetilen ülkeleri çağrıştırıyor” dedi.

İçişleri Bakanının bazı açıklamalarının tarihe geçecek nitelikte olduğunu söyleyen Atun, “Bakanlık ekonomi ve kalkınmadaki rolünden bihaber. Hükümet, ekonomik kalkınma ve büyüme odaklı çalışmıyor. Bakanlıkların münferit icraatları var ama bakanlıklar arasında koordinasyon yok ” şeklinde konuştu.

Sunat Atun, hükümet programındaki rotadan başka bir rota izlediğini söyleyerek, “Reformların hazırlanması ve süratle hayata geçirilmesi gerek” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6