banner26

HP Başkanı'ndan sert çıkış: 'Bu göle maya çalınmaz'

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Lefkoşa DNA labaratuarına kit alımı konusunda bir milletvekilinin kendisine yakın olan bir şirketle işbirliği yaptığı yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Senin, söz konusu kişinin HP milletvekili Jale Refik Rogers olduğunu vurguladı ve iddiaları sert bir dille yalanladı.

Genel 13.05.2020, 14:50 13.05.2020, 14:50
73
HP Başkanı'ndan sert çıkış: 'Bu göle maya çalınmaz'
banner32

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Lefkoşa DNA labaratuarına kit alımı konusunda bir milletvekilinin kendisine yakın olan bir şirketle işbirliği yaptığı yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı.





Senin, söz konusu kişinin HP milletvekili Jale Refik Rogers olduğunu vurguladı ve iddiaları sert bir dille yalanladı.





Yenal Senin, Jale Refik Rogers'in ülkeye DNA Laboratuvarını kuran, pandemi sürecinde siyaset yapmayan, gün 24 saat toplum sağlığı için uğraşan, ailesinden çocuklarından feragat eden biri olduğunu söyledi ve "Meyve veren ağaç taşlanır" dedi.





Çamur at izi kalsın anlayışını kabul etmediklerini ifade eden Senin, "Gerçek gazeteci habercilik anlayışıyla hareket eder. Bir de kaosu, dedikoduyu, yalan haberi kullanalar vardır. Onların toplum gözünde yeri zaten belli benim birşey yazmama gerek yok" diye konuştu.





Yenal Senin, Halkın Partisi'nin ve her bir neferinin temiz siyaset, temiz toplum anlayışı ile yola çıktığını söyledi ve ekledi: "HP, hukukun üstünlüğünü ve hesap verebilmeyi benimsemiş bir kuruluştur. Bu sebeple bazılarınca yaratılmak istenen algı için söyleyecek tek söz "Bu göle maya çalınmaz."





İddialarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan HP Genel Başkanı Yenal Senin'in açıklaması şöyle:





"Bazı basın yayın organlarında "KİM BU MİLLETVEKİLİ" başlıklı manşetler ve çeşitli ithamlar vardı. Parmağınız arkasına saklanmaya gerek yok.Bahse konu kişi Jale Refik Rogers. Bu ülkeye DNA Laboratuvarını kuran, pandemi sürecinde siyaset yapmayan, gün 24 saat toplum sağlığı için uğraşan, ailesinden çocuklarından feragat eden biri. Siyaset zordur, bunu bilerek yola çıktık.Meyve veren ağaç taşlanır. Bunu da kabullendik. Ancak kabul edemeyeceğimiz tek şey çamur at izi kalsın anlayışıdır. Gazeteciye gazetecilik öğretilmez denir,doğrudur,gerçek gazeteci zaten habercilik anlayışıyla hareket eder. Bir de kaosu, dedikoduyu, yalan haberi kullananlar vardır. Onların toplum gözünde yeri zaten belli benim birşey yazmama gerek yok.





Halkın Partisi ve her bir neferi bu ülkede TEMİZ SİYASET, TEMİZ TOPLUM anlayışı ile yola çıkmış, hukukun üstünlüğünü ve hesap verebilmeyi benimsemiş bir kuruluştur. Bu sebeple bazılarınca yaratılmak istenen algı için söyleyecek tek söz "BU GÖLE MAYA ÇALINMAZ."


banner36
Yorumlar (0)
banner6