banner26

Kapalı Maraş Konusu Haftaya Bakanlar Kurulu Gündemine Geliyor

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Kapalı Maraş Envanter Komisyonunda görevlileri ile bugün bir toplantı gerçekleştirdi . Kıbrıs Rum tarafının, BM Güvenlik Konseyi nezdinde Kapalı Maraş’ın açılması yönündeki dış politika hamlemizi sekteye uğratmaya dönük çalışmalarına karşı gerekli diplomatik girişimleri yaptıklarını belirti.

Genel 08.11.2019, 18:26 08.11.2019, 18:26
39
Kapalı Maraş Konusu Haftaya Bakanlar Kurulu Gündemine Geliyor
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Kapalı Maraş Envanter Komisyonunda görevlileri ile bugün bir toplantı gerçekleştirdi . Kıbrıs Rum tarafının, BM Güvenlik Konseyi nezdinde Kapalı Maraş’ın açılması yönündeki dış politika hamlemizi sekteye uğratmaya dönük çalışmalarına karşı gerekli diplomatik girişimleri yaptıklarını belirti. Özersay Birleşmiş Milletlere Rum tarafının mektubuna cevaben bir mektup gönderdiklerini belirtti.









Özersay tüm bu gelişmeler Kapalı Maraş’ın açılmasına dönük hükümet politikasının ne denli yerinde olduğunu doğrulamıştır. Gerek oranın eski sakinlerinin, gerekse Vakıfların mülkiyete dair haklarına halel gelmeyecek bir politika izlememiz, insan haklarını esas alan bir tutum ortaya koymamız ve bu dengeyi korumamız, Kapalı Maraş açılımının hayata geçmesini mümkün kılacak en önemli unsurdur. Eski eserler, kiliseler, taşınır mallar, elektrik hatları ve binaların durumuna ilişkin olarak Kapalı Maraş içerisinde farklı uzman grupların yerinde tespitleri ve raporlamaları tamamlanmaya başlandı. Haftaya Bakanlar Kurulu’nda bu konularla ilgili bazı hususları ele alacağnı açıkladı


Yorumlar (0)
banner6