banner26

Özersay Beyaz Saray'da

Rum basınında Özersay’ın Beyaz Saray'da ABD Dışişleri Bakan yardımcısı ve Donald Trump'ın özel danışmanı ile iki görüşme yaptığı iddiası ortaya atıldı. Dışişleri Bakanlığı bunu yalanlamadı.

Genel 14.01.2019, 13:22 14.01.2019, 13:22
18
Özersay Beyaz Saray'da
banner32


Rum basınında Özersay’ın Beyaz Saray'da ABD Dışişleri Bakan yardımcısı ve Donald Trump'ın özel danışmanı ile iki görüşme yaptığı iddiası ortaya atıldı. Dışişleri Bakanlığı bunu yalanlamadı.





Kathimerini'nin haberine göre Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Amerika Birleşik Devletleri'nde bir dizi önemli temaslar gerçekleştirdi.
KKTC'nin daha önce bu düzeyde kabul görmediğini hatırlatan gazete Özersay'ın Beyaz Saray’da Hill ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve BM Barış Gücünün geleceğini masaya yatırdığını yazdı. Kathimerini'nin 13 Ocak 2019 tarihli haberine göre:





Kathimerini'nin haberine göre Başbakan Yardımcısı ve
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Amerika Birleşik Devletleri'nde bir dizi önemli
temaslar gerçekleştirdi.

KKTC'nin daha önce bu düzeyde kabul görmediğini hatırlatan gazete Özersay'ın
Beyaz Saray’da Hill ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve BM Barış Gücünün
geleceğini masaya yatırdığını yazdı. Kathimerini'nin 13 Ocak 2019 tarihli
haberine göre:





Özersay’ın Beyaz Saray’daki temasları Kudret Özersay ABD’de Amerikan liderliği ile iki ayrı görüşme gerçekleştirdi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay geçtiğmiz günlerde ABD’de önemli temaslar gerçekleştirdi. Özel bilgilere göre, Kudret Özersay, ABD Başkanı’nın Avrupa ve Rusya konularından sorumlu danışmanı Fiona Hill ile görüştü. Ayrıca Kathimerini gazetesinin elde ettiği son bilgiler Amerikan diplomasisinin yüksek rütbeli yetkilisi A. Wess Mitchell ile de görüştüğü yönündeki önceki bilgileri doğruladı. Sayın Özersay Beyaz Saray’da Sayın Hill ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve BM Barış Gücünün geleceğini masaya yatırdı. Amerikan Başkanının İngiliz kökenli danışmanı diplomasi alanında kayda değer çalışmalarda bulundu. Eski Sovyetler Birliği ve Avrupa konularında uzman olan Hill, Nisan 2017 tarihinde Amerikan Başkanı Donald Trump tarafından Avrupa ve Rusya konularından sorumlu özel danışman olarak atandı. Sayın Özersay ayrıca Amerikan liderliği adına Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri takip ederek kaydeden Sayın Mitchell ile de bir araya geldi. Mitchell daha önce ne açıklamıştı? Sayın Özersay ile yaptığı görüşmeden kısa bir süre önce Kathimerini’ye konuşan Sayın Mitchell Kıbrıs MEB’indeki sondajlar konusunda gerginliklerden kaçınmanın önemi ile ilgili olarak Türk kesimine mesaj göndermişti. Uluslar arası hukuk Lefkoşa’nın yasal bir şekilde doğal kaynaklarından faydalanabileceğini saptadığından, Türklerin Kıbrıs MEB’indeki görüşünün çoğunluğa karşı azınlığı oluşturduğunu söylemişti. Aynı zamanda ABD’nin Kıbrıs’ı ve İsrail’i Doğu Akdeniz bölgesindeki önemli müttefikleri olarak gördüğünü vurgulamıştı.


Yorumlar (0)
banner6