banner26

Özersay'dan Cesur Adım

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü’nü Ombudsman raporunda yer alan iddialar üzerine görevinden aldı.   Bir süreden bu yana konuyu araştırdığını kamuoyu ile paylaşmış olan Kudret Özersay, dün itibariyle Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli’nin görevine son verdi.

Genel 05.11.2019, 09:48 05.11.2019, 09:48
79
Özersay'dan Cesur Adım
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü’nü Ombudsman raporunda yer alan iddialar üzerine görevinden aldı. 





Bir süreden bu yana konuyu araştırdığını kamuoyu ile paylaşmış olan Kudret Özersay, dün itibariyle Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli’nin görevine son verdi. 





UBP-HP koalisyon hükümeti döneminde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’na bağlanmış olan Eski Eserler Dairesi’nde geçmiş hükümetler döneminde yapılmış olan kimi usulsüzlük ve hukuksuzluklarla ilgili olarak bir süre önce Ombudsman tarafından kapsamlı bir rapor yayınlanmış ve bazı iddialar ortaya konulmuştu. 





“İddialar hakkında devletin ilgili denetim organlarını ve polisi göreve davet edeceğiz”





Bu konuda bir süre önce Bakan Özersay açıklama yaparak bazı adımlar atacaklarını ancak önce konuyu detaylı şekilde inceleyeceklerini vurgulamıştı. Konu ile ilgili olarak konuşan Bakan Özersay “kimseyi suçlamak istemiyorum, suçsuzluk karinesi esastır ancak bu şartlarda Daire yönetiminde bir değişikliğe gitmemiz kaçınılmazdı. 





Biz bazı iddialar hakkında devletin ilgili denetim organlarını ve polisi göreve davet edeceğiz. Zaten halihazırda geçmişte bu görevlerde olan bazı isimlerle ilgili olarak tamamlanan polis tahkikatı var, bazı hukuksuzluklar var. Bunlara mahkemelerimiz karar verecek” ifadelerini kullandı.





“Bazı İsimler Mahkemeye Çıkarılacak”





Bu arada daha önce Eski Eserler Dairesi altında bulunan fon ile ilgili olarak evraklarda değişiklik yaparak devleti zarara uğrattığı iddia edilen bazı isimlerle ilgili olarak polis soruşturmasının tamamlandığı ve yakında bazı isimlerin mahkeme önüne çıkarılacağı öğrenildi. Daha önce Maliye Teftiş müfettişleri tarafından hazırlanan raporlar bağlamında konu polise aktarılmış ve yapılan tahkikat sonucunda ilgili şahıslar hakkında dava açılmıştı. Alınan bilgiye göre bahse konu kişilerin yakında mahkeme önünde duruşmaları söz konusu olacak.


Yorumlar (0)
banner6