banner26

Acılı anneden Ahmet Bozkurt’a: "Gözümün içine baka baka cevap ver"

Güncel 03.01.2024, 17:01
417
Acılı anneden Ahmet Bozkurt’a:  "Gözümün içine baka baka cevap ver"
banner32

İsias Otel’de kızını kaybeden DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Pervin Aksoy İpekçioğlu, müşteki sıfatıyla sanık Ahmet Bozkurt’a soru sordu.

İpekçioğlu, mahkemeden, tüm sorumluların mahkeme huzuruna gelmesini ve gözünün içine baka baka cevap vermesini talep etti.

İpekçioğlu, Bozkurt’a, otel enkazına ne zaman ve saat kaçta geldiğini sordu.

Ahmet Bozkurt ise, enkaza depremin olduğu gün saat 13.30’da geldiğini söyledi.

İpekçioğlu,  “Siz otel enkazına geldiğinizi söylediniz. Sizi göremedim” dedi. Sanık Ahmet Bozkurt ise “Oradaydım” diye yanıt verdi.

İpekçioğlu, “Ben kızımı kaybettim. Malımı değil çocuğumu kaybettim” dedi.

İpekçioğlu “Siz tavanı Pervola ile kapattığını söylüyorsunuz. Hangi malzemeyle kapattınız? Ayrıca enkazın üstünde koskocaman betondan bir parça vardı bu neydi? Ben gözümle gördüm. 10 saniyede çöken bir binadan bahsediyoruz. Ayrıca siz binada yumuşak kat düzensizliği var dediniz. Ne demek bu?” dedi, Bozkurt ise o parçanın ne olduğunu bilemeyeceğini başka binaların da enkazın üzerine devrildiğini söyledi.

En üst katı neyle kapattığını soran İpekçioğlu’nu yanıtlayan Bozkurt, tavan kısmının, pervole ve ısı geçirmeyen saçla kapatıldığını kaydetti.

Enkazın üzerinde bulunan kocaman betonun ne olduğunu sorusuna karşılık ise Bozkurt, bunun beyaz beton değil, ısı yalıtımı olduğunu kaydetti.

“3 saniyede çöken binada yumuşak kat düzensizliği var” diyen İpekçioğlu, Bozkurt’un nehir ile derenin farkını açıklayıp açıklayamayacağını sordu. Bozkurt, nehrin suyu ve akıntısının çok olduğunu, derede ise yazda su olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)
banner6