banner26

Atakan: 2017 yılı sonlarında CAS'ın ipini çeken bazı kararlar alındı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada konunun mahkeme gündeminde olduğunu, bu nedenle ayrıntıya girmek istemediğini söyledi. Çalışanların hangi partiyi destekledikleri veya hangi parti döneminde işe alındıklarının kendileri açısından bir önemi olmadığını söyleyen Atakan, “Bu kişilerin tümü KKTC vatandaşıdır.

Güncel 06.11.2018, 14:15 06.11.2018, 14:15
49
Atakan: 2017 yılı sonlarında CAS'ın ipini çeken bazı kararlar alındı
banner32

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada konunun mahkeme gündeminde olduğunu, bu nedenle ayrıntıya girmek istemediğini söyledi.

Çalışanların hangi partiyi destekledikleri veya hangi parti döneminde işe alındıklarının kendileri açısından bir önemi olmadığını söyleyen Atakan, “Bu kişilerin tümü KKTC vatandaşıdır. Bu konuda partilerden bağımsız bir bakış açısına sahibiz” dedi.

Başsavcılığın iki kez 2016 ve 2018 yıllarında CAS’ın devlet şirketi olmadığı görüşünü verdiğini söyleyen Atakan, önceki yıllarda verilen farklı kararların ardından son iki kararın, değişen olgular üzerine verildiğini kaydetti.

Mahkeme, savcılık ve CAS’ın o dönemdeki yöneticilerinin şirketin devlet kurumu olmadığı görüşünü ortaya koyduğunu dile getiren Atakan, yönetime bu nedenle müdahale edilemediğini, alınan doğru olmayan kararlara yönelik tedbir alınamadığını belirtti.

2017 yılı sonlarında “CAS’ın ipini çeken bazı kararlar alındığını” belirten Atakan, Ercan’da iki tane handling firmasının çalışması gerektiğinin farkında olduklarını ve bazı çalışmalar yapıldığını söyledi

Atakan, CAS’taki sorunlarla ilgili mahkeme kararı sonrasında, hem çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ikinci handling firmasına yönelik gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6