banner26

“Bayağı başımız ağrıdı”

Güncel 07.12.2022, 13:27
314
“Bayağı başımız ağrıdı”
banner32

YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, partilerin belediye meclis üyeliği listelerinde yaptığı cinsiyet kotası hatasını da değerlendirerek, “Bayağı başımız ağrıdı. Beklemediğimiz bir hataydı” dedi.

2018 yılında da tek 1 partinin 2 bölgede cinsiyet kotasına uymadığını tespit ettiklerini ve orada YSK’nın listelerini oybirliğiyle iptal ettiğini anımsatan Şefik, bu seçimde Güzelyurt’ta tüm partilerin hata yapmış olmasından dolayı cinsiyet kotasına uymayan tüm listelerin iptal olduğuna dikkat çekti.

Yasada yapılan geçici değişikliğe de değinen Şefik, “İlk kez seçim takvimi açıldıktan sonra Seçim Yasası’nda geçici bir tadilat yapıldı” dedi ve sürenin bu değişikliği yapmaya fırsat vermesinden dolayı şanslı olduklarını dile getirdi. Şefik, bu sürede Meclis çok süratli bir çalışma yaptığını, listelerin tekrardan sunulduğunu ve geçici ilanın yapılabildiğini söyledi.

“Bir pürüz yaşadık, atlatıldı. Yolumuza devam ediyoruz. Umarım bundan sonraki süreçte sorun yaşamayız” diyen Şefik, daha önce de bunun çağrısını yaptığına işaret ederek, 5/76 Seçim ve Halkoylaması Yasası üzerinde kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)
banner6