banner26

Bir tarih daha göçtü

Lefkoşa’nın tanınmış simalarından, Selimiye Camisi Eski Baş Müezzinleri'nden, Ahmet Gürses, bu akşam hayatını kaybetti. 60 yıla yakın din görevlisi olarak çalışan ve daha sonra emeklilik hayatını sürdüren 87 yaşındaki Ahmet Gürses, Lefkoşa’nın Kızılbaş bölgesinde ikamet etmekteydi.

Güncel 20.11.2018, 21:26 20.11.2018, 21:26
36
Bir tarih daha göçtü
banner32

Lefkoşa’nın tanınmış simalarından, Selimiye Camisi Eski Baş Müezzinleri'nden, Ahmet Gürses, bu akşam hayatını kaybetti.

60 yıla yakın din görevlisi olarak çalışan ve daha sonra emeklilik hayatını sürdüren 87 yaşındaki Ahmet Gürses, Lefkoşa’nın Kızılbaş bölgesinde ikamet etmekteydi.

1931’de Kasaba’da (Baf) doğan Ahmet Gürses, imamlık mesleğinde on binleri son yolculuğuna uğurlarken, bu kutsal görevle de yüz binlerin acılarına ortak olmuştu. Gürses’in tek imam maaşıyla büyüttüğü 8 evladından şimdi 21 torunu, 5 de torun çocuğu vardı.

Ahmet Gürses’in torunu gazeteci-yazar Serkan Soyalan, bir süre önce Ahmet Gürses’in hayatını konu alan “Dedem Ahmet Gürses” adlı kitabını yayımlamıştı.

Ahmet Gürses, Kıbrıs olayları ve 1974 Barış Harekatı sırasında bir çok şehidin cenazelerini kaldırıp son dualarını yaptığını belirtmişti. Bugüne kadar 10 bin cenaze kaldırdığını söyleyen Gürses, 1963 yılından beri Rumlar'la meydana gelen çeşitli çatışmalar nedeniyle sağlıklı kayıt tutulamadığını ancak kendisinin bu konuda rekora gittiğini ifade etmişti.

 

 

Aydın kimliği, renkli kişiliği ve mücadeleciliğiyle bilinen Gürses’in vefatı, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

 

banner36
Yorumlar (0)
banner6