banner26

"Biz nefes alamıyoruz, siz de nefes alamayacaksınız"

banner47

Güncel 04.01.2024, 19:43
1689
"Biz nefes alamıyoruz, siz de nefes alamayacaksınız"
banner52
banner32

Selin Karakaya'nın annesi Ruşen Karakaya: “Ey Bozkurt ailesi duyuyor musunuz? Bir nesli yok ettiniz. Yasa dışı işler yaparak katil oldunuz. Katilsiniz. Bu işin peşini aileler olarak bırakmayacak”

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden İsias davasının ikinci gününde İsias Otel’de hayatını kaybeden Selin Karakaya’nın babası Enver Karakaya ve annesi Ruşen Karakaya mahkemede söz aldı.

Enver Karakaya, mahkemede şunları söyledi: “Dün yalanlarla ve laubalice konuşan Ahmet Bozkurt ve oğullarının konuşması dün bizi gerdi.

KKTC’de 1974’ten beri şehit yoktur. KKTC, bütün çocuklarımızı “şehit” ilan etti. Bu onlara bir anlam ifade etmez ama belki yargının gözünde bir değeri olur. Dün bu üç kişinin laubalice konuşmaları duruşmaları gerdi. Hepsinden davacıyım. Son kalan ben olsamda bu hesap görülecek”.

Selin Karakaya'nın annesi Ruşen Karakaya ise mahkemede şunları anlattı:

"Selin 29 Ocak 2009 doğumlu… Ben ona Selin’im diye hitap ederdim. Selin benim her şeyim, bebeğim, hayatım, tek gailem… Tüm hayatımızı tek kızımızın üzerine kurmuştuk. Onun güzel bir hayatı olması, güzel bir geleceği olması için uğraştık. Kıbrıs’ta bir nesil, 11 sanık yüzünden yok oldu. Sadece bu kadarla da değil, belediyeden tutun ihmali olan herkesi dava edeceğiz. Biz meleklerimizi spor müsabakası için Adıyaman’a gönderdik. Yaptığımız araştırmalarda İsias Otel tamam görünüyordu. Biz çocuklarımızı deprem yüzünden kaybetmedik. 10 saniye içerisinde yıkılan bir bina yüzünden kaybettik. Çocuklarımız, bu 10 saniyede yıkılan binada depreme uyur pozisyonda yakalandı. Çocuklarımız nefes alamadan can verdi. 11 sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim çocuklarımız Bozkurt ailesi ve diğer tüm sorumlular yüzünden nefes alamadan can verdi. Benim kızım deprem günü bir odada, en yakın arkadaşlarıyla birlikte 3 yatağı birleştirerek beraber uyuyordu. Ey Bozkurt ailesi duyuyor musunuz? Bir nesli yok ettiniz. Yasa dışı işler yaparak katil oldunuz. Katilsiniz. Bu işin peşini aileler olarak bırakmayacak. Bizim çocuklarımız avukat olacaktı, doktor olacaktı ama şehit oldular, şampiyon melekler oldular. Biz nefes alamıyoruz, siz de nefes alamayacaksınız! Hepsinden şikayetçiyim".
 

banner36
Yorumlar (0)
banner6