banner26

“Bu acı tarif edilemez"

banner47

Güncel 05.02.2024, 15:54
151
“Bu acı tarif edilemez"
banner52
banner32

Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce 3 Şubat'ta oğlu Aras Aktuğralı'yı kocasıyla Adıyaman'a yolcu ettiğini anlatan Afet Aktuğralı, depremden sonra yaşamlarının tarif edilemeyecek derecede acı hale geldiğini söyledi.

Aktuğralı, her gün oğlunun yasını tuttuğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Röportajı yaptığımız 3 Şubat günü oğluma hasretin başladığı gündür. Onu fiziksel olarak son gördüğüm, sarıldığım, öptüğüm ve babasına emanet ederek Adıyaman'a yolcu ettiğim gündür. Tam bir yıl önce oğlumdan ayrıldım. Biz oldukça trajik bir olay yaşadık ve bu travmayı atlatmamız mümkün değil. Çocuğumun yokluğu ve benden önce fiziken bu dünyadan ayrılmasının acısı tarif edilemez."

Dernek sayesinde depremde çocuk ve yakınlarını kaybeden ailelerle bir araya gelmelerinin yaşadıkları acının ağırlığını hafifleterek daha dayanılabilir bir hale getirdiğini belirten Aktuğralı, "Biz aslında 6 Şubat'ı şimdi çok daha farklı hissediyoruz. İlk günlerde 6 Şubat'ın sarhoşluğu vardı. Hüznümüz ve yasımız şimdi daha fazla." diye konuştu.

Aktuğralı, Adıyaman'da yıkılan İsias Otel davasının devam ettiğini hatırlatarak, kurdukları dernek ile hem "Şampiyon Melekler"in adını yaşatmak istediklerini hem de çocuklarını doğal afetten değil bir insanın yaptığı binadan ötürü kaybetmenin mücadelesini vereceklerini vurguladı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6