banner26

“Bu duyarsızlıkla yüz yüze eğitim zor"

Güncel 15.12.2021, 16:21
63
“Bu duyarsızlıkla yüz yüze eğitim zor"
banner32

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, vaka artışlarına dikkat çekerek, “Tekrar yüz yüze eğitimden uzaklaşmakla ilgili süreçler yine kapımızı çalıyor” dedi

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ülkede ve okullarda artan Kovid-19 vaka sayıları nedeniyle bazı okullara yaptıkları ziyaret ve gözlemlerde vardıkları tespitler ile çözüm önerilerini, Sağlık Bakanlığı önünde yaptıkları eylemde duyurdu. Okullarda pandemi yönetimindeki eksik ve aksaklıkların yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini tehlikeye soktuğunu belirten örgütler, Eğitim ve Sağlık bakanlıklarını birlikte çalışmaya davet etti.

KTTB, KTÖS ve KTOEÖS, Sağlık Bakanlığı önündeki eylemde, okullarda pandemi yönetimine ilişkin tespit ve önerilerini paylaştı.

ELCİL: “EĞİTİMİN YÜZ YÜZE DEVAM ETMESİ GAİLEMİZDİR”

Eylemde ilk olarak söz alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 3 örgütün devam eden salgın nedeniyle birtakım çalışmalar yaptığını ve “Covid-19 Pandemisinde Sürdürülebilir Yüz Yüze Eğitim Kılavuzu” hazırladıklarını anımsatarak, Sağlık ve Eğitim bakanlıklarını da bu çalışmalara dahil etmek için uğraş verdiklerini ancak söz konusu bakanlıkların uzak durduklarını savundu.

“Eğitimin yüz yüze devam etmesi gailemizdir” diyen Elcil, Sağlık ve Eğitim bakanlıkları ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nu konuya duyarsız kalmakla suçladı. Vaka artışlarına dikkati çeken Elcil, “Tekrar yüz yüze eğitimden uzaklaşmakla ilgili süreçler yine kapımızı çalıyor” dedi.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun çalışma esaslarını düzenleyen tüzüklerin hâlâ yapılmadığını da kaydeden Elcil, sürecin başından beridir Kurul’ca alınan kararların hukuksuz olduğunu savundu.

Sorulan bir soru üzerine, vaka çıkan okullarda velilerin de tepki koyarak çocuklarını okula göndermediğini söyleyen Elcil, bu tepkiyi sisteme olan güvensizliğe bağladı. Elcil, yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için vaka çıkan ve öğrenci devamlılığı azalan okullarda birkaç gün için online eğitime geçilebilmesini, ardından tekrar yüz yüze eğitim yapılmasını önerdi.

Testlerle ilgili bir soru sorulması üzerine ise Elcil, tüm testlerin ücretsiz olması gerektiğini vurgulayarak, antijen testleri için 40 TL olan ücretin sınır kapılarında 90 TL olarak uygulandığını öne sürdü.

“BU DUYARSIZLIKLA SÜRDÜRÜLEBİLİR YÜZ YÜZE EĞİTİM MÜMKÜN GÖRÜNÜYOR”

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, okulların açıldığı ilk günden olabilecekleri öngörerek bir kılavuz hazırladıklarını ifade ederek, bu kılavuzun dikkate alınmadığını öne sürdü.

İşin uzmanı tabiplerle önceki gün bazı okulları ziyaret ettiklerini anımsatan Elmalı, okullarda denetimin eksik olduğunu ifade ederek, “Bu duyarsızlıkla sürdürülebilir yüz yüze eğitimden bahsetmek mümkün olmayacak gibi görünüyor” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6