banner26

'Doğu Akdeniz'de 9 bin 350 milyar metre küp doğalgaz olduğu tahmin ediliyor'

CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, Meclis Genel Kurulu'nda “Son Siyasi Gelişmeler Bağlamında Kıbrıs Sorunu” konusunda konuşma yaptı. Akansoy, Doğu Akdeniz’de 9 bin 350 milyar metre küp doğalgaz olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek, Avrupa Birliği’nin yıllık doğalgaz ihtiyacına bakıldığında potansiyelin ne kadar büyük olduğunun görüldüğünü belirtti.

Güncel 06.11.2018, 14:07 06.11.2018, 14:07
31
'Doğu Akdeniz'de 9 bin 350 milyar metre küp doğalgaz olduğu tahmin ediliyor'
banner32

CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, Meclis Genel Kurulu'nda “Son Siyasi Gelişmeler Bağlamında Kıbrıs Sorunu” konusunda konuşma yaptı.

Akansoy, Doğu Akdeniz’de 9 bin 350 milyar metre küp doğalgaz olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek, Avrupa Birliği’nin yıllık doğalgaz ihtiyacına bakıldığında potansiyelin ne kadar büyük olduğunun görüldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz hafta Güney Kıbrıs’ta Ekonomist dergisinin toplantısında bu konunun tartışıldığını anlatan Akansoy, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ciddi bir hata yaparak, müzakere sürecini ileriye taşımak yerine doğalgaz konusuna yöneldiğini söyledi.

Akansoy, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın Kıbrıs’a ziyaretine değinerek, uluslararası camianın Kıbrıs sorununa yönelik ilgilisinin önemine işaret etti.

Adil ve kalıcı bir çözüme yönelme adına başlayan süreci dikkate almak gerektiğini vurgulayan Akansoy, doğalgaz konusunda gelinen aşamanın ciddi krize dönüşebileceğini, bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Akansoy, bu yönde siyasilerin ve Meclis’in duyarlılığını artırmak amacıyla bugün bu konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
banner6