banner26

'Emirname amaca uygun'

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, emirname taslağı amacına uygun kullanıldığını ve imar planı çerçevesindeki öngörüleri de dikkate alarak yapıldığını belirtti. İmar planı hazırlıkları devam ederken yapılan geçici bir emirname olduğunu dile getiren Kadri, siyasi partilerden de yazılı görüş istendiğini ancak görüş veren tek partinin YDP olduğunu kaydetti.

Güncel 03.12.2018, 13:47 03.12.2018, 13:47
38
'Emirname amaca uygun'
banner32

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, emirname taslağı amacına uygun kullanıldığını ve imar planı çerçevesindeki öngörüleri de dikkate alarak yapıldığını belirtti.

İmar planı hazırlıkları devam ederken yapılan geçici bir emirname olduğunu dile getiren Kadri, siyasi partilerden de yazılı görüş istendiğini ancak görüş veren tek partinin YDP olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, bazı sivil toplum örgütlerinin de yazılı görüş verdiğini belirterek kendilerinin bazı bölgelerde ciddi destek aldıklarını söyledi.

Kadri, bilgilendirme toplantılarını da fazlasıyla yaptıklarını dile getirdi.

TÜZÜK İHLALİ TARTIŞMALARI

Konuşmaların ardından Genel Kurul’da 62’inci maddenin ihlal edildiği konusunda tartışmalar çıktı. Milletvekilleri yerlerinden Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’a itiraz etti.

Tartışmaların üzerine usulen tekrar konuşma yapan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, genel olarak 62’nci maddenin 5 dakika olarak kullanıldığını fakat ülkenin önemli konularında kamuoyunu bilgilendirmek için istenilen konuşmaların usulen yapılması gerektiğini kaydetti.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra gündemde yer alan “Motorlu Araçlar (Üçüncü Şahıs Sigortası) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın görüşülmesine geçildi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6