banner26

Hükümette büyük kriz

Güncel 28.04.2022, 16:46 28.04.2022, 16:48
492
Hükümette büyük kriz
banner32

Ulusal Birlik Partisi milletvekilleri uzun süren bir Meclis grup toplantısına imza attı.

UBP’de bazı milletvekilleri “reform hükümeti olmayacaksa güvenoyu vermeyiz” derken, YDP ve DP de Başbakan Faiz Sucuoğlu’na rest çekerek, “100 günde hangi icraatların olacağını garanti altına almazsak hükümete girmeyiz” mesajı verdi.

Başbakan Sucuoğlu, UBP içerisinde milletvekillerini güvenoyuna ikna etmek için uğraşırken, bu kez ortakları ile kriz yaşamaya başladı.

Hükümet ortakları arasında yer alan YDP ve DP, birlikte hareket ederek tamamı TC- KKTC arasında imzalanan ekonomik protokolde yer alan maddelerle bir yol haritası belirledi.

Yasal değişiklikler, maaş kesintileri ve yüksek maaş alanlara az zam gibi maddeler de içeren değişikliklerde ısrarlı olan iki parti Başbakana, “Sizin kriziniz bitmiyor, bize 100 günlük bir yol haritası lazım” mesajını iletti.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, 100 gün protokolünde ısrarlı olduklarını söyledi.

Arıklı, bu şartlarda hükümette icraat yapmanın mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

Maalesef UBP parti içi krizlerden kurtulup memlekete odaklanamıyor. Bu şartlarda icraat yapmamız mümkün değil.

Makul, mantıklı ve ülkenin ihtiyacı olan yasal değişiklikler ve icraatlar noktasında DP ile kapsamlı bir çalışma yaptık.

Bu çalışmada niyetimizi ortaya koyduk. İstediğimiz icraata dayalı bir hükümet olması ve buna odak. Memleket çok kötü bir dönemden geçerken kavgalar bitmeli.

Maalesef geldiğimiz aşama bu. Yoksa, sayın Başbakan ve UBP, Türkiye ile imzalanan protokole ve ülke gerçeklerine de uyum içeren bu değişikliklerde bizimle mutabık kalmazsa hükümet kurmanın da anlamı yok.

Ulusal Birlik Partisi içerisinde, tehdit olarak algılanan bu yaklaşımla ilgili sancılar yaşanıyor.

Yeni bir kriz ile yüzleşen Faiz Sucuoğlu, hem partililerini ikna ederek 24 ismin de güvenoyu vermesini, hem de DP- YDP ile uzlaşıyı sağlamak için büyük çaba harcıyor…(haberkıbrıs)

banner36
Yorumlar (0)
banner6