banner26

İpek Koza Günleri, 6 Mayıs’ta başlıyor

Güncel 25.04.2023, 14:35
11
İpek Koza Günleri, 6 Mayıs’ta başlıyor
banner32

İpek Koza Günleri, 6 Mayıs’ta başlıyor

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı işbirliğinde düzenlenen 18. Kıbrıs İpek Koza Günleri, 6-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Kıbrıs İpek Koza Günleri ile ilgili basın toplantısı yapılarak, programla ilgili bilgi verildi.

Kıbrıs İpek Koza Günleri’nde, geçmiş organizasyonlarda yer verilen canlı müzik folklor gibi sahne etkinliklerine, Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle yer verilmeyecek.

Sahne etkinliklerinin yapılmayacağı organizasyon kapsamında; sergi, çeşitli sunumlar, stantlar, şiir dinletileri, elişi çalışmaları, fidan dikimi, müzik dinletileri gibi etkinlikler yapılacak.

Basın toplantısında, organizasyona daha fazla katılımın sağlanması için bu yıl ilk kez toplu taşıma desteği verileceği belirtildi. Buna göre, organizasyon günleri olan 6 Mayıs Cumartesi ve 7 Mayıs Pazar günü, saat 10.00 – 20.00 arasında, Baldöken Otoparkından kalkacak olan ücretsiz otobüsler, düzenli olarak etkinlik alanı ve otopark arasında sefer düzenleyecek.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul konuşmasında, organizasyona daha fazla katılım sağlanması adına Girne Belediyesi tarafından iki gün boyunca ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceği bilgisini verdi. Şenkul, bu sayede daha fazla insanın Kıbrıs İpek Koza Günleri’ne katılım sağlamasının hedeflendiğini vurguladı.

Girne Belediyesi Kültür Sanat Komitesi Başkanı Ziya Egemen Sencer ise, organizasyonun saat 11.00 – 19.00 arası yapılacağı bilgisini verdi.

Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin ise konuşmasında, bu yıl Kıbrıs İpek Koza Günleri’nin geçmiş yıllara göre daha farklı bir konsepte yapılacağını hatırlatırken, Türkiye’de yaşanan depremde yaşamını yitiren başta Şampiyon Melekler Takımı olmak üzere tüm canların anısına bir saygı olarak bu değişikliğe gidildiğini kaydetti. Böylesi bir organizasyonu iptal etmek yerine, gerek esnafa ufak da olsa bir katkı, gerekse kültürün yaşatılması adına bu adımı attıklarını dile getiren Engin, tüm halkı organizasyona katılmaya davet etti.

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, organizasyonun ülkenin önemli değerleri olan ipek koza işçiliği, ipekböceği yetiştiriciliği ve dut ağaçlarının yaşatılması amacıyla düzenlendiğini belirterek, yaşanan depremin insanoğlunun yaşamını doğayla uyumlu ve saygılı bir şekilde sürdürmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti. Küresel ısınmanın ülkeyi ciddi şekilde etkileyeceğini anımsatarak dut ağaçlarının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Sahir, ülke çocuklarının doğayla barışık yaşamayı öğrenmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
banner6