banner26

Karantinasız girişler durdu, yılbaşı kutlamaları yasaklandı

Güncel 14.12.2020, 15:51
369
Karantinasız girişler durdu, yılbaşı kutlamaları yasaklandı
banner32

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, Koronavirüs salgınına karşı “radikal” tedbirler aldı. söz konusu tedbirler, ilerleyen saatlerde Resmi Gazete’de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

Üst Komite’nin aldığı ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de onayından geçen söz konusu 10 maddelik tedbirler şöyle:

7 GÜNLÜK KARANTİNA SÜRESİ, 10 GÜNE ÇIKARTILDI

1-Daha önce ülkemize girişte uygulanan 7 günlük karantina süresi 10 güne çıkarıldı. Yurtdışından gelip, ülkeye giriş yapacak kişiler son 3 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmek koşulu ile giriş yaparak, 10 gün karantina uygulamasına tabi olacaklar. Karantina bitiminde PCR testleri yapılacak.

KARANTİNASIZ GİRİŞLER SÜRESİZ OLARAK DURDURULDU

2-Resmi Gazete’de yayımlanan ve daha önce de bildirilen; ülkemize düzenlenecek charter sefer, özel uçak, tarifeli sefer ve gemi yolu ile ülkemize giriş yapmak amacıyla 3 gün ve daha kısa süreli karantinasız girişlerin durdurulması ile ilgili kararın süresiz olarak uzatılmasına karar verilmiştir.

GÜNEY’DE ÇALIŞAN VE EĞİTİM GÖRENLER DE DAHİL GÜNEY’E GEÇİŞLER 25 ARALIK’A KADAR DURDURULDU

3- KKTC’de ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta çalışan, eğitim gören ve Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında ticaret yapan kişiler de dahil olmak üzere 15 Aralık 2020 tarihinden 25 Aralık 2020 tarihine kadar (her iki tarih de dahil) Güney Kıbrıs’a geçişlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.

TAKSİCİLER DE GEÇEMEYECEK

4-Güney’e geçiş yapmak isteyen taksi şoförlerinin yolcu taşımak da dahil olmak üzere 15 Aralık 2020 tarihinden 25 Aralık 2020 tarihine kadar (her iki tarih de dahil) KKTC’ye karantinasız girişlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.

OTELLERDEKİ YILBAŞI KUTLAMALARI YASAKLANDI

5- 15 Aralık 2020 tarihinden 1 Ocak 2021 tarihine kadar (her iki tarih de dahil) restoranlarda ve otellerde yapılacak olan yılbaşı kutlamaları/ eğlenceleri yasaklanmasına karar verilmiştir.

MEYHANE VE BARLAR 10 GÜN SÜREYLE KAPATILIYOR

6- Meyhane, bar, club ve benzeri eğlence yerlerinin 15 Aralık 2020’den 25 Aralık 2020’ye kadar kapatılmasına karar verilmiştir.

KAFE VE RESTORANLAR, KURALLARA UYMALARI HALİNDE AÇIK KALACAK

7-Kafe ve restoranlar ise daha önce belirtilen kurallar kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları kaydıyla açık kalmalarına karar verilmiştir. Bu kapsamda 6 kişiyi aşmayan masa düzeni ile masalar arası en az 1 buçuk metre olacak şekilde; sandalyeler arası 60 santim olacak şekilde gerekli oturma düzeninin sağlanması gerekmektedir. Bu kurallara uymadığı tespit edilen kafe ve restoranlar Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında cezai işlem görecekler.

OTOBÜS VE TAKSİLER…

8- 5 Eylül 2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren taşımacılık sektörüne ilişkin tedbirlerin halen daha uygulanmadığı gözlemlenmekte. Bu nedenle 15 Aralık 2020’den itibaren otobüs, minibüs, taksi ve benzeri taşımacılık yapan araçların şoför mahallini aparat ile yolculardan ayırmayan araçların haklarında cezai işlem başlatılması uygun görülmüştür.

9- Tüp bebek tedavisi nedeniyle ülkemize giriş yapan kişilerin 10 günlük karantina sürelerini tamamlamadan karantina merkezlerinden ayrılmayacaklardır.

SOKAKTAKİ YILBAŞI ETKİNLİKLERİ YASAKLANDI

10- Sokakta yapılacak yılbaşı ve benzeri her türlü eğelence faaliyetleri 1 Ocak 2021 tarihine kadar yapılmamasına karar verilmiştir.

Yorumlar (0)
banner6