banner26

Kazada hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenaze törenleri yapılamıyor

KKTC’de ‘tek’ Adli Tıp Uzmanı olan Dr. İdris Deniz Ankara’da bulunduğu için, trafik kazasında hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenaze törenleri yapılamıyor Kuzey Kıbrıs’ı yasa boğan trafik kazasında hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenazesi; otopsi yapacak tek Adli Tıp Uzmanı Dr.

Güncel 03.11.2019, 14:57 03.11.2019, 14:57
28
Kazada hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenaze törenleri yapılamıyor
banner32

KKTC’de ‘tek’ Adli Tıp Uzmanı olan Dr. İdris Deniz Ankara’da bulunduğu için, trafik kazasında hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenaze törenleri yapılamıyor






Kuzey Kıbrıs’ı yasa boğan trafik kazasında hayatını kaybeden Seda ve Devrim Yılmaz çiftinin cenazesi; otopsi yapacak tek Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz’in yurt dışında bulunması nedeniyle bekletiliyor. 
   Diyalog’un ulaştığı Dr. İdris Deniz hala adanın tek adli tıp uzmanı olduğunu ve bir sınav için Ankara’ya gittiğini söyledi. Deniz, bugün gerçekleşecek sınav sonrasında akşam saatlerinde adaya döneceğini ve Yılmaz çifti için otopsinin yarın yapılacağını belirtti.
    Hiç suçları olmadığı halde, arkadan çarpma sonucunda hayatını kaybeden Yılmaz çiftinin yaslı ailesi ise yaşananlara isyan ediyor. 
    Diyalog’a konuşan Devrim Yılmaz’ın kardeşi Mehmet Yılmaz, “Kardeşimi ve eşini trafikte yılların ihmali sonucunda kaybettik. Üzüntümüz büyüktür. Bir başka üzüntümüz ise otopsiyi yapacak doktorun yurt dışında bulunması nedeniyle cenazelerimizi bekletmek zorunda kalmamızdır” dedi. 





‘Acımız büyük’
Mehmet Yılmaz, duygularını şöyle dile getirdi
“Tarifi imkânsız bir acı yaşadık. Duygularımı nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Burada yollarda yaşanan ihmallerin sonucunda kardeşimi ve eşini kaybettik. Yollar ne yazık ki içler acısı durumda. Devlet sadece nasıl gelir sağlayabileceğini düşünmekten vatandaşını nasıl koruyabileceğini düşünemiyor. Tali yollar ile anayollar iç içe girmiş durumda. Binlerce araç var ancak yollar artan araç sayısına yetersiz kalıyor. Yetersiz kalan yolların tamir ve onarımı da ne yazık ki yapılmıyor. Trafikte birçok suç işleniyor ancak cezalar ne yazık ki caydırıcı değil. Adalet kendi kendini tecelli etmeye kalksa birileri devreye girerek ahbaplık muhabbetleri ile suçlular en hafif şekilde suçtan kurtuluyor. Adalet sistemi de yollar gibi çökmüş durumdadır. Yollardaki sorunların yanı sıra sağlıkta da sorunlar yaşanıyor. Paramızı çöpe atacak kadar zengin bir tane fazla eleman alıp vatandaşa hizmet verecek kadar da fakir bir ülkeyiz. Hayatını kaybeden kardeşime otopsi yapacak doktorun yurt dışında olması ve iki gün sonra gelecek olması nedeniyle biz cenazemizi defnedemiyoruz. Efendiler istediklerine trilyonları kendi menfaatleri için trilyonları sağlayabiliyor ancak vatandaşın bir cenazesine otopsi yapacak ikinci bir doktoru işe alacak paraları ne yazık ki yok. Ateş düştüğü yeri yakar derler bizim de canımız yanıyor.”





Haber: DİYALOG


banner36
Yorumlar (0)
banner6