banner26

'Kimse Heveslenmesin Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Aday Oldu Diye Hükümet Düşmez'

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kanal T’de, katıldığı programda, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. “BİR ÖNCEKİ SEÇİMLE ŞİMDİKİ SEÇİM ARASINDA ÇOK FARK VAR” “Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamam için, önce karar vermem gerek.

Güncel 23.12.2019, 12:43 23.12.2019, 12:43
16
'Kimse Heveslenmesin Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Aday Oldu Diye Hükümet Düşmez'
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kanal T’de, katıldığı programda, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.





“BİR ÖNCEKİ SEÇİMLE ŞİMDİKİ SEÇİM ARASINDA ÇOK FARK VAR”





“Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamam için, önce karar vermem gerek. Karar verme aşamasındayız” diyen Özersay, “Bu sıradan bir seçim değil. Bir önceki seçimle, şimdiki seçim arasında çok ciddi farklar var” ifadelerinde bulundu.





2015’de gerçekleşen bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tartışmanın “müzakerelerde başka konular, başka şeyler de konuşulmalı” şeklinde olmadığını ifade eden Özersay, “Şimdi Doğu Akdeniz’de çok önemli gelişmeler oluyor. Bu açıdan bakıldığında, 2020 son derece önemli. Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak artık ‘nasıl bir ortaklık olacak’ meselesinin tartışıldığı bir paradigma değişikliği içerisindeyiz.”





BAŞBAKAN VE YARDIMCISI ADAY OLURSA…





“Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olursa hükümet bozulur mu?” şeklindeki soruyu ise Özersay, şöyle yanıtladı:





“Hükümetin düşmesine gerek yok. Bu ülkede bizim uzun ömürlü hükümetlere ihtiyacımız var. Biz hükümeti düşürmek için değil insanlara hizmet üretecek, daha uzun ömürlü bir hükümet arayışındayız. Sırf Başbakan ve Başbakan Yardımcısı aday oldu diye hükümet düşmez. Ama örneğin seçim uğruna Başbakan sınavsız bir şekilde 100 kişiyi işe alırsa, o zaman tepkimizi koyarız” dedi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6