banner26

“Okuldaki vakalar denetimsizlikten yükseldi”

Güncel 07.01.2022, 14:56
64
“Okuldaki vakalar denetimsizlikten yükseldi”
banner32

Öğretmen sendikaları, Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, okullardaki vakaların gereken uyarılar dikkate alınmadığı ve denetim yapılmadığı için yükseldiğini vurguladı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Bakanlık önünde “Güzide Okulların Eğitim Bakanlığı” pankartı açan sendikalar, sürdürülebilir yüz yüze eğitimin devam etmesi için mücadeleye devam edeceğini belirtti, denetim yapılmasını ve öğrencilerin aşı hakkının verilmesini talep etti.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, eğitimin sürmesi, çocukların yüz yüze eğitim alabilmesi için okul idaresi ve öğretmenlerin özverili bir şekilde çalıştığını söyledi.

Bakanlığın uygulamaları ve bazı okulları “güzide” olarak nitelendirildiğini belirterek bunu eleştiren Elmalı, eğitim ve sağlıkta devlet ciddiyeti ve eşitlik istedi.

Eğitimin uzun vadeli planlama gerektirdiğini ifade eden Elmalı, sürdürülebilir eğitim için bakanlığın çaba ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Vakaların, özellikle okullardaki vakaların gereken uyarılar dikkate alınmadığı ve denetim yapılmadığı için yükseldiğini savunan Elmalı, “Denetim değil seçim çalışmalarına hız verildi” dedi ve Bakanlığa bu yönde eleştiriler yaptı.

Okullarda temaslı ve vakaların yükselmesiyle birlikte eğitime kısa bir süre ara verilmesini ve 13 ocakta başlayacak sınavlara kadar Online eğitimi önerdiklerini anlatan Elmalı, “Artan vakalar ve temaslılar azalsın diye 6 günlük ara talep ediyoruz. Okul kapatma veya online eğitime geçilsin demiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu kararı alan bazı özel okullara “güzide okullar” denmesini de eleştiren Elmalı, “Bazı okullara ikinci sınıf muamele yapılmasını kabul etmiyoruz. İstikrarlı kararlar alınıp ayrım yapılmamalı. Talebimiz, bütün okulların sürdürülebilir yüz yüze eğitime devam etmesidir” dedi.

Yorumlar (0)
banner6