banner26

Özersay: Tüm vatandaşlara eşit geçiş uygulaması için mücadelemiz sürecek

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Derinya ve Aplıç kara sınır kapılarının hizmete açılmasının olumlu bir gelişme olduğunu, ancak dikkate getirilmesi gereken başka konular da olduğunu söyledi. BRT’de yayınlanan Gündem Artı programına telefonla katılarak Aziz Karaaziz’in bu yöndeki sorularını yanıtlayan Bakan Özersay, kapıların açılmasının gecikmiş ama olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Güncel 13.11.2018, 10:22 13.11.2018, 10:22
21
Özersay: Tüm vatandaşlara eşit geçiş uygulaması için mücadelemiz sürecek
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Derinya ve Aplıç kara sınır kapılarının hizmete açılmasının olumlu bir gelişme olduğunu, ancak dikkate getirilmesi gereken başka konular da olduğunu söyledi.

BRT’de yayınlanan Gündem Artı programına telefonla katılarak Aziz Karaaziz’in bu yöndeki sorularını yanıtlayan Bakan Özersay, kapıların açılmasının gecikmiş ama olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Özersay, hükümet göreve geldikten sonra konuyla ilgili tüm bakanlıkların kapıların açılması taahhüdünün yerine gelmesi için çaba koyduğuna işaret ederek, Kıbrıs Türk tarafını temsil eden tüm tarafların ortaya koyduğu irade neticesinde olumlu bir sonuca ulaşıldığını belirtti.

Kapılardan sadece Derinya’nın açılması ve Aplıç’ın açılmaması gibi bir uygulamayı asla kabul etmeyeceklerini hükümet olarak en başından ortaya koyduklarının altını çizen Bakan Özersay, “her iki kapının da eş zamanlı olarak açılması yönünde bir politikaya sahip olduğumuzu ve bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğimizi söylemiştik. Günün sonunda her iki kapının da eş zamanlı olarak açılmasını başardık. Bu hükümetin kararlı duruşu sonunda gerçekleşmiştir” dedi.

Dışişleri Bakanı Özersay, “biz bu haksız uygulamanın giderilmesi ve düzeltilmesi için girişimlerimize devam edeceğiz. Başka kapıların açılmasını da hükümet olarak desteklemekteyiz. Ama bu kapılardan geçiş uygulamasının bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde ve ayrımcılık gözetilmeden yapılması konusundaki mücadelemizi de sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: BRT

Yorumlar (0)
banner6