banner26

Özersay'dan Pile için önemli girişim

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Dışişleri Bakanlığı’nın Pile’deki vatandaşları ‘rahatlatacak’ yeni bir düşüne üzerinde çalıştığını belirterek, yarınki Bakanlar Kurulu’na bu düşünceyi kendisinin sunacağını söyledi Özersay, Kıbrıs Postası TV Ana Haber Bülteni’ne telefonla bağlanarak İrfan Batu’nun sorularını yanıtladı. Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin bugün gerçekleştirdiği eylemle ilgili haklı olduklarını belirten Özersay, Pile’nin mevcut statüsünden hükümetin de mutsuz olduğunu ifade etti.

Güncel 13.05.2020, 20:28 13.05.2020, 20:28
47
Özersay'dan Pile için önemli girişim
banner32

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Dışişleri Bakanlığı’nın Pile’deki vatandaşları ‘rahatlatacak’ yeni bir düşüne üzerinde çalıştığını belirterek, yarınki Bakanlar Kurulu’na bu düşünceyi kendisinin sunacağını söyledi





Özersay, Kıbrıs Postası TV Ana Haber Bülteni’ne telefonla bağlanarak İrfan Batu’nun sorularını yanıtladı.
Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin bugün gerçekleştirdiği eylemle ilgili haklı olduklarını belirten Özersay, Pile’nin mevcut statüsünden hükümetin de mutsuz olduğunu ifade etti.





Kıbrıspostası’nın haberine göre Pile’nin Kıbrıslı Türk muhtarının sürecin başından beridir hükümete yönelttiği taleplerin bir kısmını hayata geçirebildiklerini fakat bunun, sorunu tümden çözemediğinin farkında olduklarını belirten Özersay, “KKTC’ye geçme hakkı bulunan Pile’deki vatandaşların geçiş sonrası maruz kalacakları 14 günlük karantina süreci, onlar için çok büyük bir sorun, büyük sıkıntılar yaratıyor” dedi.





Sağlık gibi bazı konularda Pile’deki vatandaşların kuzeye geçişlerinde bazı istisnai koşullar sağladıklarını belirten Özersay, “Fakat bu da sıkıntıyı bütünen ortadan kaldıramadı” şeklinde konuştu.





Kudret Özersay, Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda, oradaki vatandaşları ‘rahatlatacak’ yeni bir düşüne üzerinde çalıştığını belirterek, yarınki Bakanlar Kurulu’na bu düşünceyi kendisinin sunacağını söyledi, “Bu önerinin kabul göreceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.





Öte yandan Özersay'ın önerisinin bireysel güvence olduğu öğrenildi.





Buna göre Pile'den kuzeyde geçecek olan vatandaşlar belirli şartlar çerçevesinde kişisel taahhütte bulunacak ve bu da muhtar tarafından denetlenecek.





Pile'den bir kişi kuzeye geçmek istiyorsa güneye geçmeyeceği ve Pile'de de alışveriş gibi ortak kulanım alanlarına gitmeyeceği konusunda güvence verecek.






banner36
Yorumlar (0)
banner6