banner26

Özersay:Sanırım Giderek İnsani Değerlerimizi de Kaybediyoruz

Ölümcül bir hastalıkla ilgili olan bu kadar insani bir meseleyi bazı siyasilerin istismar etmeye kalkışmaları ayıptır.

Güncel 20.06.2020, 21:23 20.06.2020, 21:26
81
Özersay:Sanırım Giderek İnsani Değerlerimizi de Kaybediyoruz
banner32

Ülkemizde, beyin tümörü olan, İngiliz vatandaşı bir hasta ile ilgili sosyal medya hesabınsan paylaşım yapan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, “Sanırım giderek insani değerlerimizi de kaybediyoruz…”  ifadelerini kullandı.

Özersay paylaşımında;

“Sanırım giderek insani değerlerimizi de kaybediyoruz…

Ülkemizde evi bulunan bir İngiliz vatandaşı beyninde tümör olduğu ve çok ağır bir ameliyat geçireceği için bir yandan İngiliz Yüksek Komiserliği bize başvurarak, diğer yandansa ailesi Londra Temsilciliğimize başvurarak yardım talep ediyor. Burada yapılacak beyin ameliyatı ertesinde çok ağır ve zor bir dönem geçireceği için (kemoterapi) bahse konu anneye bu ağır ameliyat ertesinde yatılı olarak geçireceği dönemde bakıcılık yapmak üzere İngiliz vatandaşı kızının 1 Temmuzdan önce ülkemize gelişine izin vermemiz isteniyor. Doktorundan aldığımız raporu önce Sağlık bakanımıza danışarak, ardından da Bakanlar Kuruluna götürüp Kurulun bilgisine sunarak ülkeye girişine izin veriyoruz. Annesine ameliyat ertesinde en az üç hafta boyunca kemoterapi tedavisi devam edeceği için yanında duracak kendisine bakacak olan İngiliz kadın ülkemize gelişinden önce karantina ücretini ödüyor, covid testini yaptırıyor ve gelir gelmez 14 gün karantinaya alınıyor. Şu anda halen daha karantinada, yani toplum sağlığını tehlikeye atan hiçbir şey yapılmıyor.

Geçen hafta Meclis kürsüsünden yaptığım konuşmada buna benzer birkaç örnekte, örneğin doktor raporlarına göre bir aylık ömrü kalan evladını gelip görebilmesi için benzer şekilde bir anneye (Türkiye’den gelen) izin verdiğimizi açıklamıştım. Benzer şekilde oğlu intihara kalkışan ve ölümden dönen bir annenin Türkiye’den ülkemize istisnai bir uygulama ile gelişine de izin vermiştik.
Yukarıdaki İngiliz vatandaşı kadının, beyin ameliyatı geçiren annesine bakım için gelmesi ve karantinaya girmesi konusunda doktor raporu, ailenin bize talebi, karantina ücretini ödediğine ve şu anda karantinada olduğuna dair belgeler de mevcuttur. Bahse konu İngiliz kadını Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürünün kendi arabasıyla karantinaya götürdüğünü dahi iddia etmişler, sormadan öğrenmeden. Oysa gelen diğer yolcular gibi bahse konu şahıs 5 no’lu otobüsle karantina merkezine gönderildi.

Ölümcül bir hastalıkla ilgili olan bu kadar insani bir meseleyi bazı siyasilerin istismar etmeye kalkışmaları, üstelik de bu insanların ismini de vererek sosyal medya ortamında acımasızca kendi kavgalarına malzeme yapmaları en hafifinden ayıptır.” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6