banner26

Rum Sağlık Bakanlığı'ndan 9 milyon maske

Haravgi gazetesi, Çin’den Güney Kıbrıs’a yönelik 3’üncü yardım paketinin dün akşam Güney Kıbrıs’a ulaşmasının beklendiğini haber verdi. Rum gazetelerinin web sitelerinde yardımın dün akşam Güney Kıbrıs’a ulaştığı belirtilirken, Haravgi’nin haberine göre, Çin’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Huang Xingyuan ise Twitter’da yaptığı paylaşımda, Çin’in Güney Kıbrıs’a yönelik yardımının, 5 bin koruyucu üniforma, 10 bin N95 tipi maske ve 10 bin 8 kişilik test kiti içerdiğini ifade etti.

Güncel 17.04.2020, 11:57 17.04.2020, 11:57
31
Rum Sağlık Bakanlığı'ndan 9 milyon maske
banner32

Haravgi gazetesi, Çin’den Güney Kıbrıs’a yönelik 3’üncü yardım paketinin dün akşam Güney Kıbrıs’a ulaşmasının beklendiğini haber verdi.





Rum gazetelerinin web sitelerinde yardımın dün akşam Güney Kıbrıs’a ulaştığı belirtilirken, Haravgi’nin haberine göre, Çin’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Huang Xingyuan ise Twitter’da yaptığı paylaşımda, Çin’in Güney Kıbrıs’a yönelik yardımının, 5 bin koruyucu üniforma, 10 bin N95 tipi maske ve 10 bin 8 kişilik test kiti içerdiğini ifade etti.





Haberde, Çin Büyükelçisinin 13 Nisan’da dondurulan Twitter hesabının düzeltildiği ve Twitter şirketinin bunun bir hatadan ibaret olduğunu belirttiği kaydedildi.





Bir diğer haberinde ise, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına yer veren gazete, bu açıklamaya göre, Nisan sonu ve Mayıs ortasında Güney Kıbrıs’a iki parti halinde 9 milyon maske gelmesinin beklendiğini haber verdi.





Bakanlığın maskeler için ihaleye çıktığı ve ihalenin tamamlanmasının ardından maskelerin Nisan sonu ve Mayıs ortası Güney Kıbrıs’a gelmesinin beklendiği kaydedildi.





Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, maskeler huzurevleri, süpermarketler, ekmek fırınları ve halka hizmet verilen noktalara dağıtılacak.


banner36
Yorumlar (0)
banner6