banner26

Söz düellosuna girdiler

banner47

banner57
Güncel 18.02.2026, 16:36
0
Söz düellosuna girdiler
banner52
banner32

Arıklı’nın oğlundan tepki çeken paylaşım

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın oğlu Ercan Arıklı, fiber optik protokolü konusunda UBP Milletvekili Hasan Küçük’e yönelik sert ifadeler kullandı.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, imzalanan protokol üzerinden Erhan Arıklı’nın hedef alınmasına tepki gösterildi.

Ercan Arıklı, söz konusu protokolün babası tarafından değil Başbakan tarafından imzalandığını vurgulayarak, “Bu protokolü sanki Arıklı imzalamış ve sorumlusu oymuş gibi bir hava yaratılıyor” ifadelerini kullandı.

Hasan Küçük’ün, “Ek protokol imzalanmazsa istifa edecek misin?” şeklindeki çıkışına da yanıt veren Arıklı, Erhan Arıklı’nın Başbakanın imza attığı protokolü savunduğunu belirtti.

Açıklamada UBP’ye yönelik eleştiriler de yer aldı. “Siz UBP’liler, kendi Genel Başkanınıza saygı duymadığınız için onun imzasına da saygı duymuyorsunuz” denildi.

Geçmiş dönemlere de gönderme yapılan açıklamada, UBP’nin sırf hükümet olabilmek için kendi Genel Başkanı olan Hüseyin Özgürgün’ü, Kudret Özersay’a “kurban ettiği” iddia edildi.

Ercan Arıklı açıklamasını, “Arıklı sizin arkanızı topluyor. Takdir ve teşekkür etmeniz gerekirken, sanki bu protokolün muhatabı Arıklı ve YDP imiş gibi konuşmaktan vazgeçin. Hep Küçük kalmak zorunda değilsiniz. Birazcık büyümeyi hayal edin” sözleriyle tamamladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın oğlu Ercan Arıklı, fiber optik protokolü tartışmaları sürerken UBP Milletvekili Hasan Küçük’e yönelik yeni bir açıklama yaptı.

Ercan Arıklı, yazısında Küçük’ün ailesini hedef almadığını belirterek, “Hasan Bey, ben yazımda ailenizi karıştırmadım. Yanlış anlaşıldı galiba. Bunun için özür dilerim” ifadelerini kullandı. Açıklamasında dikkat çeken bir çağrıda da bulunan Arıklı, “Ama madem yüreğiniz büyük, Başbakana da ‘istifa edecek misiniz?’ diye sormanızı beklerim” dedi.

KÜÇÜK

UBP Milletvekili Hasan Küçük ise , Ercan Arıklı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Küçük açıklamasında, “Siyasi duruşumuza asla aileyi karıştırmayız. Bu terbiye ile büyüdük. Buna kalkışanlara net mesajım: ‘Soy ismimiz küçük ama yüreğimiz büyük’” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ercan Arıklı da daha önce yaptığı açıklamada, fiber optik protokol üzerinden babası Erhan Arıklı’nın hedef alındığını savunmuştu.

Arıklı, söz konusu protokolün babası tarafından değil Başbakan Ünal Üstel tarafından imzalandığını belirterek, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etmişti.

Hasan Küçük’ün “Ek protokol imzalanmazsa istifa edecek misin?” şeklindeki çıkışına da değinen Arıklı, Erhan Arıklı’nın Başbakanın imza attığı protokolü savunduğunu kaydetmişti.

Açıklamasında Ulusal Birlik Partisi’ye (UBP) yönelik eleştiriler de yer almış, geçmiş döneme atıfla partinin eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, Kudret Özersay ile yürütülen süreçte “kurban edildiği” iddia edilmişti.

ARIKLI

Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, son günlerde kamuoyunda yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Arıklı, yaşanan süreci “gereksiz ve yararsız bir tartışma” olarak nitelendirerek, tartışmaların herkesi gerdiğini ve sinirlerin doğal olarak gerildiğini ifade etti.

Siyasi tartışmalardan ailelerin de etkilendiğini belirten Arıklı, tartışmaya aile bireylerinin de katıldığını söyledi. Oğlunun yaptığı paylaşımın da bu duygularla yazıldığını kaydeden Arıklı, söz konusu paylaşımın maksadını aşmış olabileceğini dile getirdi.

UBP Milletvekili Hasan Küçük’ün bu nedenle üzüldüğünü belirten Arıklı, Küçük’ün haklı olarak üzüldüğünü ifade etti.

Açıklamasında tartışmanın daha fazla büyütülmemesi gerektiğine işaret eden Arıklı, “Umarım aileler çok daha fazla etkilenmeden bu tartışmayı bitiririz” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?