
Hamitköy’de bir evden 12 bin Sterlin, 3 bin 500 Euro, 3 bin Dolar ve 415 bin TL değerinde altın çalan temizlikçi Mayesi Begenova’nın, Boğazköy’de de yine temizlikçi olarak çalıştığı bir evden çeşitli ziynet eşyalarını çaldığı tespit edildi. Ülkede kaçak yaşadığı ortaya çıkan Begenova, ilk kez böyle bir hata yaptığını söyleyerek özür diledi
Hamitköy’de temizlikçi olarak çalıştığı evden12 bin sterlin, 3 bin 500 euro, 3 bin dolar ve 415 bin TL değerinde altın çalan 26 yaşındaki Mayesi Begenova’nın, Boğazköy’de de yine temizlikçi olarak çalıştığı bir evden de çeşitli ziynet eşyalarını çaldığı ortaya çıktı.
Boğazköy’de 4 Ocak'ta bir evin yatak odasında bulunan dolaptan çeşitli ziynet eşyalarının çalınması üzerine başlatılan soruşturmada temizlik için eve gelen 26 yaşındaki Mayesi Begenova’nın olayla bağlantısı olduğu belirlendi.
Lefkoşa’da meydana gelen müstahdem tarafından sirkat suçundan tutuklanan Mayesi Begenova bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru mahkemede olguları aktardı.
Polis, zanlının 19 Mart-29 Nisan tarihleri arasında Hamitköy’de çalıştığı evde çelik kasadan 12 bin sterlin, 3 bin 500 euro, 3 bin dolar ve 415 bin TL değerinde altın çaldığını söyledi.
Polis, yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını, zanlının 7 Mayıs’ta tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Polis, zanlının çaldığı altınları Girne’de bir kuyumcuya 350 bin TL’ye sattığını tespit ettiklerini açıkladı. Polis memuru, zanlının 9 Ekim 2024 tarihinden itibaren 211 gündür KKTC’de ikamet izinsiz olduğunu söyledi. Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, bir gün ek süre alındığını, bu süre içerisinde birçok kamera görüntüsü incelediklerini söyledi. Polis, zanlının itiraf içerikli gönüllü ifade verdiğini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini, nakit paraların henüz bulunamadığını kaydeden polis, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı ise 6 yıldır KKTC’de olduğunu, ilk kez böyle bir hata yaptığını, herkesten özür dilediğini söyledi.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.