banner26

"Tufan Hocanın kaygılarını bizler de yaşıyoruz"

Güncel 22.05.2023, 16:46
11
"Tufan Hocanın kaygılarını bizler de yaşıyoruz"
banner32

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkedeki ekonomik ve güvenlik sorununu Meclis gündemine taşıdı, “Ülke Vahşi Batı'ya döndü” diyerek, Gazeteci Kadir Sidal’ın yaşadığı şiddet tehdidine dikkat çekti.

Erhürman, “Daha dün akşam itibariyle gazeteci Kadir Sidal’ın yaşadıkları ortada. ‘Gürültü yapmayın’ dedi diye hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Nüfus politikası hayata geçmedikçe 3 ayda bir polis artırmanız gerekecek” dedi.

Erhürman, “Birisi bir yerden ‘gürültü yapmayın’ dediğinde hayati tehlikeyle karşı karşıya kalacağı bir ortama dönüştü memleket. Güvenlikle ilgili olarak da gündeme getirdiğiniz te şey polisin sayısı anın artırılması. Nüfus politikasını hayata geçirmediğiniz sürece, her üç ayda bir 100 polise daha ihtiyacınız olacak demektir” ifadelerini kullandı.

Çözümün çok net olduğunu, 84 milyon nüfusu olan Türkiye’nin 5-6 milyon Suriyeli üzerinden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tartıştığını hatırlatan Erhürman, hatta ikinci tur seçimlerinin de yine bunun üzerinden oluşturulduğunu söyledi.

Erhürman, “84 milyonda 5 milyon kişi sorun oluyor Türkiye’de. Bizim ülkemiz de, bu kadar nüfusu kamu hizmetleri açısından kaldıramaz. Memlekette güvenlik sorunu baş sorun haline geldi. Çözüm bellidir. Nüfus politikası” dedi.

Erhürman’ın ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ise, “Tufan Hocanın kaygılarını bizler de yaşıyoruz. Ülke güvenliği ve huzuru bizim için önemlidir. Daha dikkatli olunması konusunda hemfikiriz” dedi.

Vize otomasyon sistemiyle ilgili bir çalışma ortaya koyduklarını söyleyen Öztürkler, “İhalesi tamamlandı, ilk aşamasını sonuçlandırdık, bu hafta içinde vize otomasyon sistemi tüzüğü Bakanlar Kurulu’ndan geçecek. Aynı süreçte tüm paydaşlarla görüşeceğiz. Marifet, ülkeye gelip suç işleyenleri göndermek değil, gelmeden önce önlem almak olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Öztürkler, “Tüzük bittikten sonra ikinci aşamaya geçilecek, denetim yapılarak adaya gelişler Temmuz ayında ‘pilot bölge’ şeklinde başlayacak. Bunu daha sonra giderek yaygınlaştıracağız. Ülkeye girişlerde, denetim açısından ülkenin güvenliği için hassasiyet gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6