banner26

Türkiye'ye meydan okudular! Rum savaş uçakları da...

Güncel 20.04.2021, 18:33 20.04.2021, 19:15
175
Türkiye'ye meydan okudular! Rum savaş uçakları da...
banner32

İsrail, ABD, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Kanada ve Güney Kıbrıs savaş uçakları Yunanistan'dan kalkış yaptı, Yunan medyası Türkiye'yi hedef tahtasına koydu. Gün içinde ise Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in hava üssü ziyaretine eşlik eden isim, ABD Büyükelçisi oldu. Büyükelçi Pyatt, Twitter hesabından skandal fotoğraflar ve mesaj paylaştı.

Yunanistan hükümet sözcüsü Aristotelia Peloni, Türk ve Yunan savaş gemilerini karşı karşıya getiren Fransız araştırma gemisi L'Atalante'nin Yunan kıta sahanlığı bölgesinde bulunduğunu savundu.

Askeri alanda ise Yunanistan'ın yedi ülkeyle birlikte yürüttüğü INIOCHOS tatbikatında savaş uçakları peş peşe havalandı, Yunan medyası kendinden geçip Türkiye'yi hedef tahtasına koydu.

İsrail'in F-18, ABD'nin F-16, Fransa'nın Rafale ve Mirage, Birleşik Arap Emirlikleri'nin F-16 gibi jetlerle katıldığı tatbikatta, savaş uçakları Yunanistan'ın batısındaki Andravida üssünde fil yürüyüşü gerçekleştirdi.

22 Nisan'da sona erecek tatbikatta İsrail F-18'leri ilk kez havalanırken, Yunan medyası Avrupa'nın en büyük hava tatbikatında savaş uçaklarının Lemnos'tan Meis ve Rodos'a kadar uçtuğunu yazdı.

Jetlerin Andravida hava üssünden iki bin kalkış yaptığını aktaran yerel medya, ABD, İsrail, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Kanada ve Güney Kıbrıs savaş uçaklarının Ankara'ya mesaj verdiğini ileri sürdü.

Medyadaki haberlerde aynı anda havalanan 33 savaş uçağının, Ege Denizi'nin kuzeyindeki Semadirek'ten ana karaya en uzak ada olan Meis'e kadar geniş bir alanda seyrettiği belirtildi.

Yunanistan'ın INIOCHOS hava tatbikatında katılımcı yedi ülkenin yanı sıra Avusturya, Mısır, Ürdün, Romanya ve Slovenya gözlemci olarak yer alıyor.

Gün içinde ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yanında Yunan hayranı ABD Büyükelçisi Geoffrey Pyatt'la birlikte Andravida Hava Üssü'nü ziyaret etti.

Pilot ceketi giyen Miçotakis, Fransız Rafale jetlerinin önünde konuşma yaptı. ABD'nin Atina Büyükelçisi Pyatt ise, F-16'ya binip fotoğraf paylaştı.

Büyükelçi Pyatt, Twitter mesajında kokpitten kendisine nefes kesen Yunanistan manzaraları gösteren ABD'nin Avrupa-Afrika komutanlığına teşekkür etti ve tatbikata katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.

ABD Büyükelçisi, INIOCHOS tatbikatının Yunanistan'ın benzersiz jeostratejik pozisyonunu gösterdiğini ve Washington'ın Atina'yla askeri işbirliğini artıracağını yazdı.

Girit'teki Suda Üssü'nde halihazırda ABD uçak gemisi USS Eisenhower da demirlemiş durumda. ABD, Doğu Akdeniz'de göstere göstere Yunanistan'ın yanında saf tuttu. Başbakan Miçotakis, Suda Üssü'ne demirleyen USS Eisenhower uçak gemisini Mart ayı içerisinde ziyaret etti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6