banner26

Türkiye’de “gizlilik kararı” sadece İsias Otel için

Güncel 20.02.2023, 17:10
92
Türkiye’de “gizlilik kararı” sadece İsias Otel için
banner32

Adıyaman'da yapı denetiminden geçemeyip mühürlenmesine rağmen yeniden açılan ve depremde 35’i Kıbrıslı Türk toplamda 65 kişinin ölümüne yol açan İsias Otel'in enkazına ilişkin ilk rapor çıktı. Yapının inşasında büyük dere çakılları kullanıldığı belirlendi

Ayrıca, TÜGVA Adıyaman Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Bozkurt'a ait olan Grand Isias Otel'in dosyasına gizlilik karar getirildi.

Gizlilik kararına Türkiye ve KKTC kamuoyunda tepkiler oluşurken karara ilişkin sosyal medyada her akşam kampanyalar yürütülüyor.

Avukat Aslı Murat ise Kıbrıs Postası TV’de katıldığı programda, İsias Otel dosyasında yargılanma sürecine geçildiğinde gizlilik kararının da ortadan kalkacağını belirtmişti.

TÜRKİYE’DE SADECE İSİAS OTEL İLE İLGİLİ GİZLİLİK KARARI ALINDI

Konuyla ilgili Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden elde edilen bilgiye göre, Türkiye’deki deprem felaketi sonrası yapılan tutuklamalarda sadece Isias Otel ile ilgili gizlilik kararının alındığı öğrenildi.

Bu meselede gizlilik kararı verilmesinin Türkiye yargılama sürecinde normal olduğunu belirten KTTB yetkilileri, deprem sonrası sadece İsisas Otel’e gizlilik kararı getirilmesinin rahatsız edici olduğunu belirtti.

BAROLAR BİRLİĞİ GİZLİLİK KARARINA İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR
Öte yandan Barolar Birliği, hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk vatandaşların aileleri ve Türkiye Barolar Birliği yetkilileri ile istişare içinde söz konusu dava hakkında itirazda bulunmaya hazırlanıyor...

Barolar Birliği yetkililerinden alınan bilgi doğrultusunda, itirazın ailelerin vekaletnamesi ile yapılacağı öğrenilirken, Türkiye’deki ceza yargılama işlemlerinin devam edeceği de kaydedildi.

Yorumlar (0)
banner6