banner26

“Yakın Doğu Ailesi bizleri çok gururlandırıyor”

Güncel 16.08.2023, 17:15
15
“Yakın Doğu Ailesi bizleri çok gururlandırıyor”
banner32

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nde ders vermeye başlayacak olan yapay zeka eğitmeni Ai. Prof. DUX’un tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Yakın Doğu Ailesi’nin geniş vizyonu ile geleceğe yönelik bu tarz projeleri bizleri çok gururlandırıyor. Bu vizyon, yapay zeka kullanımında dünyadaki sayılı projelerden birine imza attı. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde doğan, KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL’e de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bütün bu projeler, giderek dijitalleşen dünyaya, bilimsel ve teknolojik olarak KKTC’nin de uyum sağladığını gösteriyor” dedi.

Yapay zeka tarafından geliştirilen AI. Prof. DUX’ın pek çok yeniliğe vesile olacağını belirten Tatar, “Öğrencilerimiz, bu projeyle kişisel olarak büyük bir gelişim gösterecek ve insanlığın ileride karşı karşıya kalabileceği küresel tehlikelerle de mücadele edebilecek. İnsanlığın, dünyadaki büyük sıkıntılarla mücadelesine bizler de yapay zeka projeleri ile katkı sağlayabileceğimizi gösteriyoruz” ifadesini kullandı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nde ders verecek olan Aİ. Prof DUX’ın tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da “Yakın Doğu Ailesi, dinamik ve güçlü bir şekilde birçok konuyu yakından takip ederek ilgilenmeye devam ediyor. Takip ettikleri her konuda ise başarılı sonuçlar elde ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bizler de bu büyük başarının heyecanını yakından paylaşıyoruz” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Ai. Prof. DUX, yapay zeka alanında dünya için önemli bir adım fakat KKTC’miz için dev bir adım niteliğindedir” dedi. Çavuşoğlu, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışmalarla, ülkemiz bu teknoloji birçok ülkeden önce etkin bir şekilde kullanmaya başlayacak. Bizler de Eğitim Bakanlığı’ndaki okullarda bu teknolojiyle öğrencilerimize fayda sağlayacak olmanın düşüncesiyle heyecan duyuyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, YDÜ’nün yapmış olduğu bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları ile KKTC’yi daha ileri bir noktaya taşıdığının altını çizdi.

Yorumlar (0)
banner6