banner26

Ekonomik Paket Hazır

Kamu görevlilerine en düşük 4 bin lira vermeyi planlayan hükümet, yüksek maaşları kırpacak, 13’üncü maaş ve ek mesai ödemelerini kaldıracak; belediyelere katkı payından kesintiye gidecek  Coronavirüs krizi sonrasında okulları ve iş yerlerini 27 Mart’a kadar kapatan KKTC hükümeti ekonomik önlemlerle ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.   Diyalog'un elde etiği bilgilere göre; kriz öncesinde memur ve emekli maaşları için ayda 500 milyon liraya yakın ödeme yapan hükümet, Mart sonuna kadar bu miktarın ancak yarısı kadar gelir elde edeceğini hesaplıyor.

Gündem 22.03.2020, 17:36 22.03.2020, 17:36
88
Ekonomik Paket Hazır
banner32

Kamu görevlilerine en düşük 4 bin lira vermeyi planlayan hükümet, yüksek maaşları kırpacak, 13’üncü maaş ve ek mesai ödemelerini kaldıracak; belediyelere katkı payından kesintiye gidecek 





Coronavirüs krizi sonrasında okulları ve iş yerlerini 27 Mart’a kadar kapatan KKTC hükümeti ekonomik önlemlerle ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.  





Diyalog'un elde etiği bilgilere göre; kriz öncesinde memur ve emekli maaşları için ayda 500 milyon liraya yakın ödeme yapan hükümet, Mart sonuna kadar bu miktarın ancak yarısı kadar gelir elde edeceğini hesaplıyor. Eğitim kurumları ve otellerin yanı sıra ticaret sektörünün tamamen durması yüzünden bütçede öngörülen hazine gelirlerinin elde edilemeyeceği gerçeğinden hareketle, ay başında yüksek maaşlı memur ve emeklilerden maaş kesintine gidilecek. Ancak en düşük maaş 4 bin liranın altına düşmeyecek.    





Devletten her ay 72 bin dolayında çek çıktığını belirten bir kaynak, geçmiş aylarda maaş ödemelerinin yerel gelirlerden ve bir miktar da Türkiye yardımlarından karşılandığını anımsatarak “önümüzdeki 3 aylık sürede böylesi bir imkan görülmüyor” dedi.





Katkı payları düşecek    





KKTC hükümetinin ‘Ekonomik Önlemler Paketi’nde 13’üncü maaşların kesilmesi, hayat pahalılığının durmasının yanı sıra belediyelere katkı payından da kesinti yapılacak. Toplam 28 belediyeye yılda 480 milyon TL katkı yapılırken, bu miktar yeni düzenlemeyle oldukça aşağılara çekilecek.    





BRT’ye yılda 150 milyon lira katkı yapan hükümet, bu miktarı da aşağılara çekecek; ayrıca siyasi partilere yapılan yardımları durduracak.


Yorumlar (0)
banner6