banner26

Herkes Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak ! İşte Sosyal Konutların Aylık Taksidi

 İçişleri Bakanlığı, Sosyal Konut Projeleriyle dar gelirliler için 10 yılda 3 bin 500 konut inşa etmeyi hedefliyor. İçişleri Bakanlığı’nın Sosyal Konut Projeleri bugün “Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganıyla basına tanıtıldı.

Gündem 26.02.2020, 15:50 26.02.2020, 15:50
39
Herkes Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak ! İşte Sosyal Konutların Aylık Taksidi
banner32

 İçişleri Bakanlığı, Sosyal Konut Projeleriyle dar gelirliler için 10 yılda 3 bin 500 konut inşa etmeyi hedefliyor.





İçişleri Bakanlığı’nın Sosyal Konut Projeleri bugün “Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganıyla basına tanıtıldı.





Projeyle yasanın belirlediği kriterlere sahip kişilere 240 aya varan vadeyle, asgari ücretin yarısını geçmeyen taksitlerle ve yüzde 20 peşinatla ev sahibi olma şansı sunulacak.





10 yılda 3 bin 500 konut inşası hedeflenen proje, ilk etapta Gazimağusa ve Güzelyurt’ta gerçekleştirilecek.





Konut projeleri engelsiz alanlar, okullar, sağlık merkezleri ve yeşil alanları içeriyor.





Baybars, bu kapsamda birçok banka ile görüşmelerin son aşamaya getirildiğini, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması için yapılan çalışmalarda asgari ücretin yarısını geçmeyecek şekilde 240 aya varan taksitlerle ödeme seçenekleri planlandığını belirtti.









Baybars, Konut Edindirme Birimi’nin hiçbir zaman inşaat sektöründe kendisini aktör olarak görmediğini, esasen amaçlananın, projelerin yerli müteahhitler tarafından yapılması, vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılarken inşaat sektöründe canlanma, ekonomik büyüme sağlamak ve istihdamın geliştirilmesi olduğunu kaydetti.





Bakan Baybars, Sosyal Konut Projelerini geliştirmeye uygun olmayan bölge ve kentlerde dar gelirli vatandaşların sosyal konut kriterlerine uygun evleri almalarına kolaylık sağlamak için faiz desteği sağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.





Bakan Baybars konuşmasının sonunda projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti ve halkın her alanda devletini yanında hissedeceği, geleceğe daha planlı adımlarla yürüyen, insanlara hak ettikleri değeri veren politikaların üretilmesi dileğinde bulundu. Baybars, Sosyal Konut Projeleriyle bugün attıkları adımların geleceğe taşınmasında takipçi ve kararlı olacağını da ifade etti. 


banner36
Yorumlar (0)
banner6